Başkan Karabacak'tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle Hazreti Mevlana'nın ölümünün 750'nci yılı olan 2023 yılının 'Mevlâna Yılı' olarak ilan edilmesi dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Başkan Karabacak'tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karabacak’ın gündem maddelerinden bir tanesi de İsveç’te Kutsal Kitabımız Kuran-ı Kerim’e yapılan alçak saldırıydı. Karabacak gerçekleştirilen saldırı ile ilgili “İsveç’te Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim’e karşı gerçekleştirilen aşağılık eylemi lanetliyor ve bu tür nefret suçuna izin veren İsveç makamlarını şiddetle kınıyorum” dedi.

KARABACAK YAPTIĞI YAZILI AÇIKLAMADA ŞU İFADELERİ KULLANDI:

“Anadolu insanının gönül zenginliğinin, hoşgörü ve samimiyetinin vücut bulmuş hali olan Hz. Mevlâna sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolüdür. Konya, Hz. Pir’in sözlerini ve yaşamını her zaman kendine şiar edinmiştir. Yüreklerimize birlik ve sevgi tohumlarını ekerek "Ne olursan ol yine gel" sözleriyle tüm insanlığı kucaklamıştır. 
Hz. Pir’in ahirete irtihalinin 750’nci yılında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılının Mevlâna Yılı olarak kutlanması kararına şükranlarımızı sunuyoruz. Kararla birlikte Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımız koordinasyonunda yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Hz. Mevlana’nın diyarı, Ahi Evran’ın makamı ve Selçuklu’nun başkentinde, 60 bin Esnaf ve Sanatkarımızla birlikte üzerimize düşeni yapacağız. Konya’mıza verdiğimiz değer ve önem 2023 yılında da kat be kat artarak devam edecektir. Mevlâna Yılında da şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağız. 
Vuslatın 750’nci yılı olan 2023 yılının Mevlâna Yılı olarak kutlanmasını ilan eden Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyor, Vuslatın 750. Yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

BAŞKAN KARABACAK’TAN PROVOKATİF EYLEME SERT TEPKİ

Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı gerçekleştirilen aşağılık eylemi lanetliyor ve bu nefret suçuna izin veren İsveç makamlarını şiddetle kınıyorum. 1,5 milyar Müslümanın kutsal kitabını hedef gösteren ve hakaret eden bu İslam düşmanı provokatif eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Maalesef ki, İslam düşmanlığı, ırkçı ve ayrımcı akımlar dünyada özellikle Avrupa’da ileri seviyelere ulaşmıştır. Kutsal Kitabımıza yönelik yapılan saldırı sadece Müslümanlara yönelik değil, tüm insanlığa yapılmıştır. Saldırıyı gerçekleştireni ve buna müsamaha gösterenleri şiddetle telin ediyorum”

Bakmadan Geçme