Başkan Kılca: 'Tarihi Köklü Karatay'ımız Değerli Miraslar Barındırıyor'

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle bir araya gelerek ilçedeki tarihi camileri yerinde inceledi. Başkan Kılca, 'Karatay'ımız, köklü tarihiyle her köşesinde değerli miraslar barındırıyor. Bu mirasa sahip olmak, gelecek nesillere aktarmak adına mümkün olan her yapının korunmasına yönelik projeler geliştiriyoruz' dedi.

Başkan Kılca: 'Tarihi Köklü Karatay'ımız Değerli Miraslar Barındırıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle bir araya gelerek ilçedeki tarihi camileri yerinde inceledi. Yapılan incelemelerin ardından Başkan Kılca, önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Kılca, yaptığı açıklamada, "Konya Vakıflar Bölge Müdürümüz Yılmaz Kılınç Bey ile birlikte tarihi camiilerimizde incelemelerde bulunduk. Karatay'ımız, köklü tarihiyle her köşesinde değerli miraslar barındırıyor. Bu mirasa sahip olmak, gelecek nesillere aktarmak adına mümkün olan her yapının korunmasına yönelik projeler geliştiriyoruz" dedi.

Kılca, şöyle devam etti: “Konya Vakıflar Bölge Müdürümüz Yılmaz Kılınç Bey ile Karatay'ımızda yürüttüğümüz onarım ve sağlıklaştırma bakımlarıyla ilgili istişarede bulunduk. Kıymetli Bölge Müdürümüze ziyaretleri ve yaptıkları katkıları dolayısıyla teşekkür ediyorum”

Yapılan incelemelerin ilçenin zengin tarihini daha da ön plana çıkarmayı amaçladığını vurgulayan Başkan Kılca, tarihi camilerin restorasyonu ve korunması konusundaki çalışmalara özel bir önem verdiklerini belirtti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme