Başkan Pekyatırmacı Selçuklu'ya 5 yıllık hizmetleri anlattı! Türkiye Yüzyılına Selçuklu İmzası!

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi tarafından son 5 yılda ilçeye kazandırılan eser ve hizmetleri  'Türkiye Yüzyılına Selçuklu İmzası' sloganıyla gerçekleştirilen programda kamuoyu ile paylaştı. Pekyatırmacı 'Selçuklu'yu, yıldızı parlayan bir ilçe yaptık ve yeni dönemde de hem Türkiye'nin hem de Dünya'nın örnek alacağı hizmetlerle taçlandıracağız' dedi. 

Başkan Pekyatırmacı Selçuklu'ya 5 yıllık hizmetleri anlattı! Türkiye Yüzyılına Selçuklu İmzası!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 2019-2024 yılları arasında Selçuklu’ya kazandırılan yatırım ve hizmetleri “Türkiye Yüzyılına Selçuklu İmzası” temalı 5 Yıl Değerlendirme programında  kamuoyu ile paylaştı.

Sözlerine 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde kendisini AK Parti Selçuklu Belediye Başkanlığı için yeniden aday gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Teşkilatı ve Cumhur İttifakına teşekkür ederek başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Bundan yaklaşık 5 yıl önce, vatandaşlarımızın teveccühüyle iş başına gelmiştik. 5 yıl önce, Gönül Belediyeciliği ilkesiyle çıktığımız bu yolda birbirinden önemli projeler, yatırımlar ve çalışmalar gerçekleştirdik. Hemşehrilerimizin hayır dualarından aldığımız güçle görevi devraldığımız günden bugüne kadar Selçuklumuz için gece gündüz demeden, yılmadan yorulmadan, canla başla çalıştık, çabaladık. Tüm amacımız Selçuklumuzun ihtiyaçlarını en hızlı şekilde çözüme kavuşturmak, Selçuklumuz için yeni hizmetler, yeni projeler  üretmekti. Tabii bu 5 yıllık süre içerisinde hem küresel anlamda hem de ülke olarak çeşitli badireler atlattık. Bunların başında tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci geliyor. Yine yangın felaketleri ve son olarak da ülkemizi derinden sarsan 6 Şubat depremleri geliyor. Hepimizin hayatını etkileyen pandemi döneminde evlerimize kapandık, yakınlarımızı kaybettik, birlikte üzüldük, birlikte mücadele verdik. Yine pandemi sürecinin sonlarında Türkiye’nin büyük yangın felaketlerinden bir tanesini yaşadık. Tüm bunlar geride kaldı derken belki de sadece Türkiye'de değil tüm dünyada yüzyılın afeti olan 6 Şubat depremlerini yaşadık. Bu depremlerden 11 ilimiz etkilendi ve başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere adeta şehirlerimiz yok oldu. Yaşanan deprem afetiyle birlikte bütün Türkiye gibi Konya olarak biz de hem belediyelerimizle hem sivil toplum örgütlerimizle hem kurumlarımızla hem de gönüllülerimizle adeta bir seferberlik halinde deprem bölgesinde özellikle de Hatay Antakya'da yaraların sarılması için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdik. Küresel anlamda ve ülke olarak bu zorlu süreçlerden geçerken; aynı zamanda belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde sürdürmeye, yatırımlarımıza hız kesmeden devam etmeye, hemşerilerimize en iyi hizmeti verebilmek için tüm gücümüzle çalışmaya gayret gösterdik” dedi.

Başkan Pekyatırmacı: “Selçuklu’yu yıldızı parlayan bir ilçe yaptık”

Kadim medeniyetten aldıkları güçle, hep birlikte, Selçuklu’yu yıldızı parlayan bir ilçe yaptıklarını ifade eden Başkan Pekyatırmacı, “Gerçek belediyeciliği birlikte başardık. Şimdi ise Selçuklumuz için yine gönül belediyeciliği ilkesiyle, aynı inanç ve kararlılıkla yılmadan, yorulmadan, bahanelere sığınmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah Selçuklumuzu daha da ileriye taşıyarak belediyecilik hizmetlerimizi hep birlikte hem Türkiye’nin örnek alacağı hem de Dünya’nın örnek alacağı hizmetlerle taçlandıracağız. Hemşehrilerimizin memnuniyeti ve hayır dualarından aldığımız güçle inşallah çok daha güzel işler başaracağız. Bugün burada, ‘Türkiye Yüzyılına Selçuklu İmzası’ programımızda bizleri yalnız bırakmadığınız için kıymetli protokolümüze ve değerli misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay: “Selçuklu bugün 5 yıldan çok daha güzel, çok daha iyi hizmetler aldı”

Selçuklu’nun 5 yılda çok önemli hizmetler kazandığını ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya, Konya modeli belediyecilik anlayışıyla her mahallesinin, her sokağının, her caddesinin, her vatandaşımızın hizmet aldığı bir model geliştirmeyi başarabildi. Bunu birlikte yürütüyoruz ve belediyelerimizin en önemli özelliği hizmet ve eser siyaseti yapmak. Bakın birçok tesis açılış temel atma gördük. Bunların arkasında çok yoğun bir emek, çok yoğun bir çalışma, çok yoğun bir kararlılık var. Ben tekrar bütün bu yemeklerinden ve gayretlerinden dolayı değerli Selçuklu Belediye Başkanımız, değerli kardeşim Ahmet Pekyatırmacı beye huzurlarınıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Şimdi bir seçim sürecindeyiz ve yeni bir başarı hikayesi yazmak gerekiyor. Mutluluğumuz şu, bıraktığımız Selçuklu bugün 5 yıldan çok daha güzel, çok daha iyi hizmetler aldı. Hizmet çıtası çok daha yükseldi. Ama biz asla yeter tamam diyen insanlar olmadık. Şimdi yeni dönemde yeni şeyler söyleyerek hemşerilerimizin karşısında olacağız. Bu dönemde 2 temel önceliğimiz var, dirençli bir şehir oluşturmak. Bunun için iklim değişikliğinin etkilerini ortadan kaldıracak, iklim değişikliğinin etkilerinin hemşerilerimiz tarafından az hissedileceği, sorunları çözecek projeler üretmek, ikinci önemli konu ise kentsel dönüşüm yaparak özellikle şehrimizin yapı stoğunu yenilemek için çalışmalar yapmak. Bunu nasıl yapacağız? Bunu yine hep birlikte yapacağız. Biz bu işleri yaparken 2 şeyi asla ihmal etmedik. Bir vatandaşlarımızın gönlünde taht kuracak gönül belediyeciliğini, 2 kardeşlik hukukunu ve birlikte çalışma kültürünü artırarak geliştirmeyi asla ihmal etmedik. İnşallah bu dönemde de güçlü Konya için bir adım daha diyerek yola çıkıyoruz. İl başkanımızın şahsına tüm teşkilat mensuplarımızla Selçuklu Belediye Başkanımızın şahsında tüm ilçe belediye başkanlarımızla Konya'yı çok daha güzel yarınlara taşımak için gayret sarf edeceğiz. Ben böyle güzel bir programa hazırladığı için başta Selçuklu Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm yapılanların ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah kalfalık döneminde Rabb'im çok daha güzel işler yapmayı nasip etsin diye dua ediyorum ve son olarak Rabbim birlik beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve birlikte çalışma kültürümüzü arttırarak devam ettirsin diyor, hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum, Allah'a emanet olun” diye konuştu. 

AK Parti Konya İl Başkanı Angı:“ Ahmet Pekyatırmacı başkanıma bu şehrin bir insan olarak teşekkür ediyorum” 

Konya’nın geçmişten bugüne güzel işleri başardığını söyleyen AK Parti Konya İl Başkanı Angı, “Yerel yöneticilerimiz, başta büyükşehir belediye başkanlarımız olmak üzere, ilçelerimizde görev yapan kıymetli başkanlarımız el ele verip, gönül gönüle, bu şehri büyütmeyi bu şehri güçlü kılmaya, bu şehrin huzurunu arttırmaya büyük gayretli sarf ettiler. Yeni bir döneme yürüyoruz. Bir 5 yıl nasıl çabuk geçti? Başlarken neler vaat edilmişti? Dönem sonunda düşünülenlerin dışında da ihtiyaç olan her alanda güzel işler yapıldı. Onun içinde ben kıymetli Ahmet Pekyatırmacı başkanıma bu şehrin bir insan olarak teşekkür ediyorum. Uğur başkanım kendisinden önce hizmet edenlerden aldığı bayrak çıtasını en yükseğe çıkarmıştı. Büyük şehre geçmekle Ahmet kardeşimizin devir aldığı nöbette de geriye dönüp 6 yıla baktığımız zaman önemli ve güzel işler yapıldı. Konya adını hep duyurdu. Konya’ya gelen herkes o övgüsünü ortaya koyabildi. Ben tüm belediye başkanlarımıza, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay bey olmak üzere bu gayretleri için bu emekleri için şükranlarımızı arz ediyorum. Çünkü şehrimiz önemli. Bu şehre hizmet edenler de takdir etmek lazım. Uyumlu ekip, birlikte yol yürümek ve bereketli sonuçları elde etmek. Bunun kıymetini biliyoruz ve 31 Mart akşamında da inşallah Cumhur ittifakı olarak liderlerimizin işaret ettiği istikamette tümünde, tüm adaylarımızda ipi göğüslemek ve hizmeti devam ettirmek, bir intihaya uğratmamak. Allah yolumuzu, bahtımızı açık etsin inşallah. Programın hayırlar getirmesini diliyor, herkesi hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Allah'a emanet olun” diye konuştu. 

“Türkiye Yüzyılına Selçuklu İmzası” temalı 5 yıl değerlendirme programına AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kelek, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Asım Ceyhan, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Kemal Dığrak, Selçuklu Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Avcıoğlu, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.   

Başkan Pekyatırmacı daha sonra Selçuklu’da 5 yıl boyunca altyapıdan çevre düzenlemesine, kültür ve sanattan turizme, eğitimden spora, sağlıktan sosyal tesislere, sıfır atık faaliyetlerinden çevre  temizleme faaliyetlerine, sosyal destek hizmetlerinden katılımcı belediyecilik hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede son 5 yılda başarı ile gerçekleştirilen belediyecilik çalışmalarını tek tek anlattı. 

FİZİKİ YATIRIMLAR

Fiziki yatırımlarımız kapsamında; 51 projemizi tamamladık, 13 projemizin ise yapım çalışmalarını sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız eğitim ve spor faaliyetlerini, sosyal aktivitelerini gerçekleştirebilsinler, güzel vakit geçirebilsinler diye Kosova, Yazır, Buhara, Bosna Hersek, Malazgirt ve Bedir Mahallemiz olmak üzere 6 mahallemize sosyal tesis kazandırdık. Sağlık tesisi olmayan bölgemiz kalmasın diye Hocacihan, Yazır, Kılınçarslan, Bedir, Hüsamettin Çelebi, Ardıçlı, Şeyh Şamil, Bedir ve Dumlupınar olmak üzere 9 mahallemize aile sağlığı merkezi ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu kazandırdık. Yazır Mahallemizdeki Toplum Ruh Sağlığı ve Sağlıklı Hayat Merkezin yapım çalışmalarını ise sürdürüyoruz. Çocuklarımız en iyi şartlarda eğitim görebilsin diye Tatköy, Dağdere, Sızma, Sille, Yazır ve Akıncılar olmak üzere 6 mahallemizde toplam 92 derslikli 6 okul kazandırdık.  Yine Bosna Hersek Mahallemizde 15 Temmuz Yurt Yerleşkesini üniversite öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Yazır Mahallemizde ise Selçuklu Güzel Sanatlar Lisemizin yapım çalışmalarını sürdürüyoruz.  Yine vatandaşlarımız mevsim şartlarından etkilenmeden rahatlıkla alışverişlerini yapabilsinler diye Kosova, Bosna Hersek, Dumlupınar, Yazır, Sancak ve Özalkent olmak üzere 6 mahallemize de kapalı pazar yeri kazandırdık. Yine Emniyet Teşkilatımızın ihtiyacı doğrultusunda Yazır Mahallemize Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği binasını kazandırdık. Belediye Hizmet Binamıza, Kelebekler Vadisi Parkımıza, Yeni Nesil Şehir Kütüphanemize ve Bağrıkurt Mahallemize GES 
Panelleri kurduk. Hizmet Araçları Bakım ve Onarım Tesisimizi faaliyete geçirdik. Selçuklu Seyir Kafe ile birlikte 4 adet Nefes Kafe’yi Selçuklumuza kazandırdık.

TEMEL BELEDİYECİLİK

Altyapı Çalışmaları

Merkez ve dış mahallelerimizde tamamlanmamış yol kalmasın diye 3.133.731 metrekaresi sıcak asfalt ve 2.663.893 metrekaresi soğuk asfalt olmak üzere toplam 5.797.624 metrekare asfalt çalışması gerçekleştirdik. Dağdere-Meydan, Çaldere-Kınık Mahallelerimizi birbirine bağlayan yollarla birlikte Ulumuhsine-Derbent, Küçükmuhsine-Derbent, Kızılcakuyu-Aksaray, Güvenç-Ankara Yolu, Yukarıpınarbaşı-Sarıcalar, Sızma-İstanbul Yolu, Bağrıkurt-İstanbul Yolu, Çaltı-Sarıcalar, Yazıbelen-Ankara Yolu ve Kervan-Eğribayat Mahallerimizi birbirine bağlayan yollarda sıcak asfalt çalışması yaptık. Yine merkez ve dış mahallelerimizde 1.082.573 metrekarelik alanda parke, 304.401 metrelik alanda ise bordür çalışması gerçekleştirerek sokaklarımızı, caddelerimizi ve parklarımızı güzelleştirmiş olduk. 

Yeşil Alan Çalışmaları

Konya’nın yeni cazibe merkezi olan Selçuklu Seyir Tepesi ile birlikte Cem Sultan Parkı, Yelda Parkı, Merve Mercan Parkı, Selçuk ve Sancak Bisiklet ve Kaykay Parklarını Selçuklumuza kazandırdık. Bu parklarımızla birlikte toplam 389 bin 801 metrekarelik alanda yeşil alan çalışması gerçekleştirirken 405.908 bin adet ise fidan dikimi yaptık. 

Sıfır Atık Faaliyetleri 

Türkiye’nin ilk sıfır atık belgesine sahip belediyesi olarak Sıfır Atık Müdürlüğümüzü kurduk. Atık Kumbaram projesini başlattık, Kompost Üretim Tesisimizi kurduk, 2. El Pazarı projemizi başlattık. 72 mahallemizde sürdürdüğümüz sıfır atık faaliyetlerimiz kapsamında 4 adet atık kumbaram, 1 adet mobil atık kumbaram, 16 adet mobil atık getirme merkezi, 1.509 adet kafes, 10.402 adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, 608 adet tekstil kumbarası, 37 adet ilaç kumbarası ve 50 adet biyobozunur atık konteyneri ile 128 bin 42 ton değerlendirilebilir atığı toplayarak ülke ekonomisine katkıda bulunduk.

Yenilenebilir Enerji

Belediye Hizmet Binamıza, Kelebekler Vadisi Parkımıza, Yeni Nesil Şehir Kütüphanemize ve Bağrıkurt Tesisimize kurduğumuz GES panelleri sayesinde yıllık 6.640.000 kWh enerji üretimi gerçekleştirerek belediyemizin elektrik enerjisi ihtiyacının yüzde 80’e varan kısmını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayabilir duruma geldik.

İmar Revizyon ve Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Akıncılar, Esenler, Sille, Sille Ak, Sancak, Parsana, Sarayköy, Selahaddin Eyyubi, Kosova, Buhara ve Kayacık Mahallelerimiz olmak üzere 11 mahallemizde revizyon imar planlarımızı tamamladık. Yazır, Bosna Hersek ve Sille Ak Mahallemizde ise çalışmalarımızı ise sürdürüyoruz. Aynı zamanda Binkonutlar, İhsaniye ve Horozluhan mahallelerimizde kentsel dönüşüm çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

EĞİTİM 

Okul Dışı Öğrenme Ortamları

Milli Eğitim Bakanlığımızın eğitim faaliyetlerine uygun olan ve yeni müfredat programında uygulamak istediği eğitim programını biz SETAP projemiz ile oluşturduğumuz okul dışı öğrenme ortamlarımızda yaklaşık 5 yıldır uyguluyoruz. Çocuklarımızın akademik başarısı elbette önemli ama onları öncelikle hayata hazırlamamız gerekiyor. Bunun için çocuklarımızın önce kendilerini tanımaları, ilgilerini, kabiliyetlerini, yeteneklerini öğrenmeleri sonra da bu ilgi ve kabiliyetlerini geliştirmeleri gerekiyor. Bizim okul dışı öğrenme ortamlarımızdaki amacımız da bu, çocuklarımızın önce kendilerini keşfetmelerini sağlamak sonra da yeteneklerini geliştirmek. Bu anlamda okul dışı öğrenme ortamlarımızdan 15 farklı atölyesi ile Sille Tabiat Okulumuzda bugüne kadar 12.062 öğrencimiz, 4 farklı atölyesi ile Ahmet Keleşoğlu Sanat ve Tasarım Atölyemizde 11.967 öğrencimiz, 13 farklı atölyesi ile Gelişim ve Teknoloji Akademimizde 6439 öğrencimiz, 5 farklı atölyesi ile Hatice Hatun Çocuk Mektebimizden 280 öğrencimiz, teorik ve uygulamalı eğitimlerin verildiği Trafik Eğitim Parkımızda 16.762 öğrencimiz, Kop Çocuk Kütüphanemizde ise 42.539 öğrencimiz eğitim görmüştür.

Okullar

Eğitim faaliyetlerimiz kapsamında; çocuklarımız en iyi şartlarda eğitim görebilsin diye Tatköy Anaokulu, Dağdere İlkokulu, Sızma Alparslan İlkokulu, Sille İlkokulu, Şehit Erkan Kurşun İlkokulu, Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere 6 mahallemizde toplam 92 derslikli 6 okulumuzu Selçuklumuza kazandırdık.  Yine eğitim yatırımlarımız kapsamında Bosna Hersek Mahallemizde 1.000 yatak kapasiteli 15 Temmuz Yurt Yerleşkesini üniversite öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Yazır Mahallemizde yapım çalışmalarına başladığımız Selçuklu Güzel Sanatlar Lisemizi ise en kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz.

Kütüphaneler

Her yaştan bireyimizin birçok imkana sahip olduğu, içerisinde pek çok faaliyeti gerçekleştirebildiği büyük ve modern bir kompleks niteliğinde olan Yeni Nesil Şehir Kütüphanemiz ile birlikte 2 çocuk kütüphanesi, 22 okul kütüphanesi, 2 halk kütüphanesi ve 2 adet SEDEM olmak üzere Selçuklumuza son 5 yılda 29 kütüphane kazandırarak toplam kütüphane sayımızı 108’e, üye sayımızı 202.936’ya, kitap sayımızı ise 731.221’e yükselttik. 2022 yılında faaliyetlerine başlayan, vize ve final haftalarında 7 gün 24 saat boyunca açık olan Yeni Nesil Şehir Kütüphanemize 57.174 kitap sayısı ve 38.388 kişi üye sayısı ile gençlerimizden büyük ilgi gördü. 

Uzaktan Eğitim Merkezleri 

Pandemi döneminde okullarına gidemeyen öğrencilerimizin yararlanmaları için açtığımız uzaktan eğitim merkezlerimiz şu an Akşemsettin, Yazır ve Bosna Hersek Mahallemizde Selçuklu Eğitim Destek Merkezi (SEDEM) öğrencilerimize hizmet vermeye devam ediyor.

Eğitim Desteği 

Depremzede lise ve üniversite öğrencilerimizle birlikte Selçuklumuzdaki Üniversitelerimizde öğrenim gören öğrencilerimiz ve Selçuklumuzda ikamet edip şehir dışında öğrenim gören üniversite öğrencilerimize toplam 120 milyon 500 bin Türk Lirası eğitin desteğinde bulunduk. 

KÜLTÜR SANAT

Kültürel Yayınlar

Son 5 yılda İpek Yolu Konakları, Anadolu Selçuklu Taç Kapıları, Selçuklu Dönemi Saraylar ve Köşkler, Konya Kitabeleri, Karahanlı Türkçesi Kur’an-ı Kerim ve Cumhuriyet tarihinin “Türkler” konulu en kapsamlı çalışması olan Türklerin Mirası olmak üzere toplam 6 kültürel eseri yayın hayatına kazandırdık. 

Organizasyon, Etkinlik ve Yarışmalar

Türkiye’nin en kapsamlı çocuk etkinliği olan Şivlilik Çocuk Bayramı’nı son 3 yılda 1 Milyon 445 Bin 56 kişilik rekor bir katılımla gerçekleştirdik. 2022 yılında başladığımız Mahalle Şenliklerimizi, Uçurtma Şenliklerimizi ve Karne Şenliklerimizi geleneksek hale getirerek her yıl gerçekleştirmeye başladık. Yine mahalle şenliklerinden uçurtma ve karne şenliklerine birçok etkinliği, çini ve seramikten resme, kısa filmden tiyatroya, mektup yazmadan kitap okumaya kadar da birçok yarışmayı geleneksel hale getirdik.

Sergiler
Çini Atölyemizde ürettiğimiz 25 adet Selçuklu eserini Ahlat’ta açılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kalıcı olarak sergilemeye başladık. Türklerin Mirası Projemiz kapsamında Büyük Selçuklu Mirası Fotoğraf ve Çini Eserleri Sergimizi Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te açtık.

Kültür Turları

2023 yılında başlattığımız Geçmişten Geleceğe Selçuklu’dan Söğüt’e Bilecik-Söğüt kültür turlarımız ile Selçuklu Torunları Osmanlı'nın İzinde Bursa kültür turlarımızdan toplam 2 bin 400 kişi faydalandı.

Selçuklu Sanat Akademisi

2021 yılında faaliyetlerine başlayan ve 3 farklı atölye ile hizmet veren Selçuklu Sanat Akademimiz bizim için hem kültür sanat faaliyetlerimiz açısından hem de okul dışı öğrenme ortamlarımız açısından çok önem verdiğimiz bir projemiz. Sanat Akademimizde bugüne kadar 522 etkinlik ve organizasyon gerçekleştirirken bu etkinlik ve organizasyonlar sonucu 73.200 kişiye ulaştık. Akademimizden eğitim alarak mezun olanların sayısı ise 4 bin 600 kişi oldu. 

SPOR

Spor Okulları 

Spor faaliyetlerimiz kapsamında; sporun merkezi Selçuklu sloganıyla çıktığımız yolda yaz ve kış spor okullarımızdan son 5 yılda 15 farklı branşta toplam 94 bin 834 öğrencimiz faydalandı. 

Selçuklu Belediyespor Kulübü ve Madalyalar

13 branşta 213’ü milli olmak üzere toplam 15.488 lisanslı sporcusu ile Selçuklu Belediyespor Kulübümüz 135’i altın, 85’i gümüş ve 93’ü bronz olmak üzere toplam 313 madalyayı Selçuklumuza kazandırdı. 

Saha ve Salonlar

UEFA standartlarında yenilediğimiz Selçuklu Suni Çim Sahamızın dışında son 5 yılda Selçuklumuza 71 suni çim saha kazandırdık. 4 okulumuza ise kapalı spor salonu kazandırdık.Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezimizle birlikte 2 okulumuzun kapalı spor salonu ve suni çim saha yapım çalışmasını ise sürdürüyoruz.

Spor Projeleri

3. Sınıflar Yüzme Öğreniyor Projemiz kapsamında son 5 yılda kadar 32 ilkokuldan 7.072 öğrencimize yüzme becerisi kazandırdık. Olimpiyatlara sporcu yetiştirmek amacıyla sporcu seçme programımızı başlattık. Günümüz teknolojik imkanlarından faydalanarak 15 farklı istasyonda performans ölçümleri yaptığımız bu programımızda şu ana kadar 4600 sporcumuzun ölçüm testlerini gerçekleştirdik.  Şu an için sadece spor okullarımızda uyguladığımız bu programımızı Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezimiz tamamlandığında Konya’daki sporcularımızın hizmetine sunacağız.

SAĞLIK

Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları

Sağlık yatırımlarımız kapsamında; sağlık tesisi olmayan bölgemiz kalmasın diye Hocacihan, Yazır, Kılınçarslan, Bedir, Hüsamettin Çelebi ve Ardıçlı olmak üzere 6 mahallemize aile sağlığı merkezi, Şeyh Şamil, Bedir, Dumlupınar ve Ardıçlı olmak üzere 4 mahallemize ise 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu kazandırdık.

Aile Gelişim Merkezi

Yine Bedir Mahallemize Türkiye’ye örnek projelerimizden bir tanesi olan Aile Gelişim Merkezimizi kazandırdık. Toplumumuzun her kesimine hitap eden, 14 farklı alanda danışmanlık ve terapi hizmeti 
verdiğimiz Selçuklu Aile Gelişim Merkezi projemiz ile özellikle aile yapısının korunması, manevi değerlerimize sahip çıkılması ve bu değerlerin devam ettirilmesi anlamında ailelerimizin büyük kazanımlarının olacağına inanıyoruz. Bu projemizi ilerleyen zamanlarda tüm sosyal tesislerimizde uygulamayı planlıyoruz. 

Devam Eden Projeler

Aile Gelişim Merkezimizin bir bileşeni olan Toplum Ruh Sağlığı ve Sağlıklı Hayat Merkezin yapım çalışmalarını ise sürdürüyoruz. Bu merkezimizi de kısa bir süre içerisinde Konyamızın hizmetine sunacağız.

TARİHE VEFA VE TURİZM

Gevale Kalesi Restorasyonu

Konya’nın açık hava müzesi olan Gevale Kalesi’nde 1 ve 2. etap çalışmalarımızı tamamladık 3. etap restorasyon çalışmalarımızda ise sona geldik. Buradaki çalışmalarımız tamamlandığında Gevale Kalemiz gezi güzergahı, seyir noktaları ve sosyal donatılarıyla yerli ve yabancı turistlerimizin ziyaretine açılacak. Konyamız da yeni bir turizm destinasyonunu kazanmış olacak. 

Sille Kaya Islahı Projesi

Sille’yi afete maruz bölge statüsünden çıkaracak olan kaya ıslahı projemizi başarı ile tamamladık. Kaya ıslahı çalışmamız Sümela Manastırı’ndaki ıslah çalışmalarından sonra Türkiye’nin en kapsamlı çalışması oldu. 

Sille Subaşı Hamamı Restorasyonu

Tarihi Subaşı Hamamı’ndaki restorasyon çalışmalarımızı 2023 yılında Sille Mahallemizin dokusuna uygun bir şekilde tamamladık. 

Merdivenli Sokakların Islahı

2023 yılında Hükümet Caddesi ile Hacı Ali Ağa Sokağı bağlayan 11 merdivenli sokakta ıslah çalışması yaptık. Merdivenli yollarla yeni bir yürüme alanını da Sillemize kazandırmış olduk.

Sille’de Devam Eden Projeler

Karma Yapılar Kapalı Otopark ve Meydan Projesi başta olmak üzere Hacı Ali Ağa Hamamı Restorasyonu, Sille Butik Otel ve Çok Amaçlı Salon Projesi, Ak Hamam Turizm Bilgi Merkezi Projesi, Karataş Konut Projesi, Yeni Sille Çarşısı Projesi, Hükümet Caddesi ve Çevresi Çevre Düzenlemesi İşleri olmak üzere Sille’de birçok projenin yapım süreçlerini sürdürüyoruz.

Tarihi Hemşirelik Binası Restorasyonu

1915 yılından günümüze tarihi bir miras olarak gelen Hemşirelik Binamızı tarihi dokusunu koruyarak restore ediyoruz. 

1915 Hilal-i Ahmer Hastane Müzesi

Çanakkale Tarihi Gelibolu Yarımadası'na kazandırdığımız 1915 Hilal-i Ahmer Hastane Müzesi'nin açılışını 2021 yılında Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildik. 

Ertuğrul Gazi Cami ve Darulkurrası

Bilecik-Söğüt’e kazandırdığımız Ertuğrul Gazi Cami ve Darulkurrası’nın açılışını 2022 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’in katılımlarıyla gerçekleştirildik.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Sosyal Belediyecilik faaliyetlerimiz kapsamında; Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurduk. Sosyal destek kartı, asker ailesi yardımı, gıda ve süt yardımı, eşya yardımı, kira yardımı, hasta nakil ambulansı hizmeti, evde yaşlı bakım hizmeti ve umut evi hizmetlerimiz ile birlikte toplam 80.105 kişiye 120.362.725,00 TL değerinde sosyal destek hizmeti sağladık.

KATILIMCI BELEDİYECİLİK

Katılımcı belediyecilik hizmetlerimiz kapsamında; gençlik meclisi, kadın meclisi, çevre ve sıfır atık meclisimizi kurduk. Fikir Destek programımızı başlattık. Etkinlikler, fırsatlar ve birçok avantajı içinde barından Selçuklu Gençlik Mobil Uygulamamızı gençlerimizin hizmetine sunduk. Yine gençlerimiz için Selçuklu Gençlik Zirvesi, Selçuklu Gençlik Kış Etkinliği, Bir Dilek Bir Tebessüm Projesi, Allah Zihin Açıklığı Versin İkramları ve Gençlik Buluşmaları gibi programlar gerçekleştirdik.

DIŞ İLİŞKİLER FAALİYETLERİ 

Dış ilişkiler faaliyetlerimiz kapsamında; yurt dışında Bosna Hersek, Filistin, Kosova, Makedonya, Kudüs, Özbekistan, Filipinler, Moritanya ve Kırım’da birçok etkinlik ve yardım faaliyeti gerçekleştirdik. 

2022 yılında gerçekleştirdiğimiz proje ile Selçuklu ve Saraybosna arasında Kardeşlik Köprüsü kurduk. Projemiz kapsamında Selçuklumuzdan 107 öğrencimiz Saraybosna’ya, Saraybosna’dan ise 130 öğrencimiz Selçuklumuza gelerek kültür elçisi oldular.2022 yılında Selçuklu Belediyesi olarak Karatay Belediyesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Emmaus Derneği ile iş birliğinde Bosna Hersek'in Potoçari köyünde Srebrenitsa anneleri için ev yapımı gerçekleştirdik. Bosna Hersek’in Donji Vakuf şehrinde Türkçe’nin yaygınlaştırılması amacıyla yapılan Türkçe Sınıfının açılmasına ve Bosna-Hersek’teki devlet okullarında okuyan öğrencilere Türkçe’nin yabancı dil olarak öğretilmesi amacıyla başlatılan “Tercihim Türkçe” projesine destek sağladık. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Saraybosna Eğitimi Geliştirme Vakfı ile yapmış olduğumuz iş birliği çerçevesinde 10. sınıfa giden 50 öğrencimize İngilizce dil eğitimi verdik. Saraybosna şehrinde faaliyet gösteren İslam Birliği Öğrenci Yurdu’na, Srebrenitsa Öğrenci Yurdu’na ve Filipinler’in Moro Yarımadası’nda bulunan El Cemil Yetimhanesi’ne servis aracı temininde bulunduk.Kosova Priştine’deki Human Care Sağlık Merkezi’ne 
medikal malzeme desteği, Kuzey Makedonya Konçe kasabasındaki kuran kursuna da ihtiyaçların giderilmesi için yardımda bulunduk.Ülkemizde ise Ahlat, Ahırlı, Beyşehir, Çukurkuyu ve Aydınlar Belediyelerimize yardım faaliyetleri gerçekleştirdik. Son 5 yıllık süre içerisinde hepsi birbirinden değerli yatırımlarımızı, hizmetlerimizi, faaliyetlerimizi, projelerimizi ve icraatlarımızı tamamlayıp hemşerilerimizin hizmetine sunduk.

Bakmadan Geçme