Başkan Tutal, Ankara'da Yatırımları İstişare Etti

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığını, Toplu Konut İdaresi Başkanlığını ve Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Dairesini ziyaret ederek Seydişehir yatırımları hususunda istişarelerde bulundu

Başkan Tutal, Ankara'da Yatırımları İstişare Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığını, Toplu Konut İdaresi Başkanlığını ve Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Dairesini ziyaret ederek Seydişehir yatırımları hususunda istişarelerde bulundu.

İlk olarak Türkiye Belediyeler Birliği’nin Ankara’da düzenlemiş olduğu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrif ettiği “Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi” programına katılan Başkan Tutal, “TBB tarafından düzenlenen “Genç Dostu Şehirler proje ve fikir yarışması”na Seydişehir Belediyesi olarak “Gençlik Tabiat Akademisi” projesiyle katılım sağladık. Projemiz, medeniyet kültürümüzü özümsemiş, değerlerimizi öğrenen ve bilen, bilgiden hikmete ulaşabilen bir gençlik modellemesi üzerine tabiatla öğrenen bir gençlik projesidir. Projemizi uygulama aşamasına getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ve desteğiyle gerçekleştirilen kongre ve serginin ülkemize, milletimize ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergi’sine Bilim ve Teknoloji kategorisinde Seydişehir’den “İnsansız Hava Aracı” projesiyle davet edilen Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi standını da ziyaret eden Başkan Tutal, proje hakkında bilgiler alarak projede emeği geçen okul müdürü Bayram Ali Çelik ve öğrencilere teşekkür etti. Akabinde sergide yer alan Konya Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret eden Başkan Tutal, kolay gelsin dileklerini iletti.

Daha sonra Toplu Konut İdaresi Başkanlığını ziyaret eden Başkan Tutal, Seydişehir’e yapılması planlanan TOKİ konutları hususunda istişarelerde bulundu. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığını ziyaret eden Başkan Tutal, görüşmelerin akabinde “ilçemizi yakından ilgilendiren, ihtiyaçlarını giderecek olan projelerimizi hayata geçirmek için istişarelerimize devam ediyoruz. TOKİ’ye kazandırdığımız T Tipi Cezaevi ile Saadetler Mahallemiz arasında kalan 250 bin m²lik alanda yapılması planlanan TOKİ konutları hususundaki görüşmelerimiz çok verimli geçti. İnşallah bu alana ilk etapta yapılacak olan, proje hazırlığı devam eden 250-300 konutluk TOKİ evlerini yakın zamanda ilçemize kazandıracağız. Proje hazırlığı tamamlandıktan sonra hızlı bir şekilde ihale sürecine girerek yapımına başlayacağız ve ilçemizin konut sorununu en aza indirerek ilçemizin önemli bir ihtiyacını daha karşılamış olacağız” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile de istişarelerde bulunan Başkan Tutal, “Millet Bahçesi projemiz tamamlanmak üzere. Bu projemiz tamamlandığında ilçemiz çok daha cazibeli hale gelecek, vatandaşlarımızın en çok tercih ettiği sosyal alanlarımızdan biri olacak. Bunun yanında ilçemize ve bölgemize kazandıracağımız modern soğuk hava deposu ile meyve ve sebze işleme, kurutma ve paketleme tesisimiz için de görüşmelerimiz sürüyor. Bu projemizi de inşallah yakın zamanda ilçemize kazandıracağız. Bu vesileyle bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum başta olmak üzere Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Dairesi Başkan Vekili A. Nehar Poçan’ı ziyaret eden Başkan Tutal, “ilçemizde gerçekleştireceğimiz diğer yatırımlarımız hususunda istişarelerimiz devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğümüz, İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte yapmayı planladığımız polis lojmanları ile eski emniyet binamızın bulunduğu bölgede gerçekleştireceğimiz yatırımlar ve belediyemiz önündeki Milli İrade Meydanını genişleterek şehir meydanı yapılması hususunda görüşmeler gerçekleştirdik. Bunun yanında Emniyet Müdürlüğümüze tahsisli bir arsanın belediyemize tahsisi hususunda da istişare ettik. Yakın zamanda ilçemizi yakından ilgilendiren projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Tutal, daha sonra Ankara’da faaliyet gösteren Seydişehirli İşadamı İsmail Baran ve oğlu Ahmet Baran’ı işyerinde ziyaret ederek kolay gelsin dileklerini iletti, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Başkan Tutal’ın Ankara’da gerçekleştirdiği ziyaretlere Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer de eşlik etti.

Bakmadan Geçme