Başkan Tutal'ın Regaip kandili mesajı

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, mübarek üç ayların habercisi olan Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Tutal'ın Regaip kandili mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Tutal, Regaip Kandili’nin insanları birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran, insanoğlunun gönül dünyasının da aydınlanmasına vesile olan mübarek bir gece olduğunu kaydetti.

Başkan Tutal  "İslam aleminde son derece önemli yere sahip olan kandil gecelerinin ilkini bugün Regaib Kandili olarak idrak edeceğiz. Rahmeti ve bereketiyle mübarek üçayların müjdecisi olan Regaip Kandil’ine kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kandiller, Müslümanlar olarak Allah’ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan arzumuzu en üst noktaya taşıdığımız ve huzur bulduğumuz müstesna zaman dilimleridir. Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edildiği bu müstesna geceyi bir kez daha hep birlikte eda etmenin mutluluğunu yaşayacağız. Kandil günleri, şüphesiz yaratanla olan bağımızı yeniden gözden geçirmemiz, onun şefaat ve merhametinden istemek için önemli birer fırsattır. Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu mübarek günlerde insani ve ahlaki meziyetlerin de yaygınlaşmasına çaba göstermeli,yaptığımız hatalardan dönmeyi bilerek bir an önce tövbe etmeliyiz.Bu duygu ve düşüncelerle başta değerli hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam Alemi’nin mübarek Regaip Kandili’ni tebrik ediyor. Bu gecenin huzura vesile olmasını,yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum" dedi.
 

Bakmadan Geçme