• Haberler
  • Konya
  • Başkanı Akademisyen Olmayan Uluslararası Üniversiteler Konseyi'ne Konya'dan da Bir Üniversite Üye

Başkanı Akademisyen Olmayan Uluslararası Üniversiteler Konseyi'ne Konya'dan da Bir Üniversite Üye

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu'nun akademik geçmişi şaşkınlık oluşturdu. Söz konusu konseye Konya'dan da bir üniversite üye.

Türkiye'de faaliyet gösteren Uluslararası Üniversiteler Konseyi'nin Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu'nun, akademik kariyerine dair şaşırtıcı bilgiler ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre; Azizoğlu'nun herhangi bir doktora programını tamamlamadığı ve akademisyenlik yapmadığı belirlendi. Bu durum, konseyin başında bulunan ismin, akademik geçmişi olmamasıyla dikkat çekti.
Azizoğlu yaptığı açıklamada, "Konsey Türkiye Cumhuriyeti’ni daha çok yurtdışında temsil ediyor. Kuruluş felsefesi Atatürk ilkeleri, millet, bayrak ve vatan ilkeleri. Yurtdışı harcamalarımızı ilgili üniversiteler karşılıyor. Diğer giderlerin tamamını da kendim karşılıyorum" ifadelerini kullandı.
Uluslararası Üniversiteler Konseyi'ne bağlı 115 üniversite arasında Türkiye'den 14 üniversitenin yer aldığı belirtildi. Bunlar arasında Ağrı İbrahim Çeçen, Van Yüzüncü Yıl, Gebze Teknik, Cumhuriyet, Fırat, İstanbul Kültür, Hakkari, Akdeniz, KTO Karatay, Bitlis Eren, Gedik, Muş Alparslan, Tunceli ve Bingöl Üniversitesi bulunuyor. Ayrıca, konseye yurtdışından Afganistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Kongo, Pakistan, Sudan ve Uganda gibi 28 ülkeden birçok üniversitenin üye olduğu ifade edildi.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme