Başsavcılık Mattia Ahmet Minguzzi davasında verilen karara itiraz etti!
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Mattia Ahmet Minguzzi davasında iki sanık hakkında verilen beraat kararına itiraz etti.
İstanbul Kadıköy’de 24 Ocak’ta uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi davasında yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkeme tarafından iki sanık hakkında verilen beraat kararına itiraz etti.
2 SANIĞA 24 YIL HAPİS, 2 SANIĞA BERAAT
Görülen 6. duruşmada mahkeme heyeti, Minguzzi’nin ölümüne neden oldukları gerekçesiyle sanıklar B.B. ve U.B.’yi en üst sınırdan 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Aynı davada yargılanan M.A.D. ve A.Ö. ise beraat ederek tahliye edildi.
KARAR SONRASI DURUŞMA SALONUNDA GERGİNLİK YAŞANDI
Mahkeme kararının açıklanmasının ardından duruşma salonunda büyük bir gerginlik yaşandı. Kararı duyan Yasemin Minguzzi, fenalaşarak bayıldı. Gözyaşlarına hâkim olamayan anne, yakınlarının desteğiyle salon dışına çıkarıldı. Ailenin yakınları ve izleyiciler, beraat kararına tepki gösterdi.
AİLE VE AVUKAT KARARA İTİRAZ EDECEKLERİNİ DUYURDU
Duruşma sonrası Minguzzi ailesinin avukatı, beraat ve tahliye kararlarına itiraz edeceklerini açıkladı. Aile, adaletin tam olarak sağlanması için hukuki süreci sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.
BAŞSAVCILIK İTİRAZ ETTİ
Bugün İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da dosyayı inceleyerek, iki sanık hakkında verilen beraat kararına itiraz etti. Başsavcılığın itirazı, bir üst mahkeme tarafından değerlendirilecek.