Konya'da Bayram sonrası otobüs fiyatlarına zam mı geliyor

Ramazan Bayram'ının yaklaşması ile Beraber Konya otogarında geçen bayramlara göre yolcu sayısında düşüş var. Üniversitelerin online eğitime geçmesiyle otobüs yolculuklarındaki talebin az olması dikkatlerden kaçmadı.

Konya'da Bayram sonrası otobüs fiyatlarına zam mı geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayram öncesinde öğrencilerin eğitiminin online olmasından dolayı herhangi bir yoğunluğun söz konusu olmadığını dile getiren Kontur yetkilisi Süleyman Çiçek, "Bayram öncesinde eğitim online olduğu için bizim burada herhangi bir yoğunluğumuz söz konusu değil. Ama bayram sonunda ayın 23’ü pazar günü itibariyle bazı listelerimizde yoğunluk söz konusu. Dönüşler olduğundan. Şu an İzmir, İstanbul o bölgelerden yoğun bir şekilde bu tarafa geliş var ama Konya’dan bizim gidişlerde bu yoğunluk söz konusu değil.” şeklinde konuştu. 

“1 YIL ÖNCESİNİN FİYATLARINDA TAŞIMACILIK YAPIYORUZ”
Hakimiyet Gazetesi Muhabir Can Yılmaz’ın ‘ Vatandaşlar bilet fiyatlarına tepki gösteriyor mu?’ sorusunu ilişkin Yetkili Süleyman Çiçek şu ifadeleri kullandı: “Şu an bizde tepki gösterecek bir ortam yok. Çünkü biz biletlerimizde herhangi bir zam, fiyat artırımı yapmadık. Aynı fiyatlarımızla devam ediyoruz. Şu an hiçbir şekilde fiyatlarımız üzerine en ufak bir şey koymadık. Bundan 4-5 ay öncesinde 6 ay öncesinde neyse aynı fiyatlarla şu an taşınacak. Hatta 1 yıl öncesinin fiyatlarında taşımacılık yapıyoruz. Geçen sene temmuzun 12’sinde mazotun 32 TL’yi gördüğü tarihteki fiyatlarımızla onun altında şu an da maaliyetlerin artması halinde bile daha düşük fiyat uyguluyoruz. Biz zam yapmadık.” dedi. 

“BÜYÜK ŞİRKETLERİN YAPTIĞI ZAMLARIN ALGISINI HİSSEDİYORUZ”
Büyük firmaların yaptığı zamların bir algısı olduğunu söyleyen Süleyman Çiçek, “Ama bir algı var sosyal medyada ulaştırmadan bize mail geldi. Büyük firmaların İstanbul’dan kalkışlarda bayram önünde bazı güzergahların işte İstanbul’dan İzmir’e olsun İstanbul’dan Antalya oralar bizim zaten o tür seferlerimiz olmadığı için Kamil Koç’la Metro’nun birçok büyük bir zam oranı uyguladığını duyduk. Ama bizim tabii genel sektörümüze yansıyor ama biz burada herhangi bir fiyatlarımıza uygulama yapmadık. “ sözlerini vurguladı. 

BAYRAM SONRASI ZAM OLABİLİR 
Masrafların çok ağır olduğunu ve garaj giriş çıkış fiyatlarının çok yükseldiğini belirten Çiçek, “Şu an da masraflar çok ağır. Garaj giriş çıkışları çok yükseldi. Ama gerçekten maaliyetleri şu an için karşılıyoruz dersek doğru olmaz. Ha ama bayram önünde dediğim gibi bir taraf yoğun bir taraf yarım o şekilde maaliyetlerin hakkından geliyoruz ama bu bayram sonunda yolcunun yokluğuyla bu maaliyetlerle işimiz zor. Yani zam yapsak insanların alım gücü çok zayıfladı ama sezona mutlaka bunların üstünde bir rakam koymamız lazım yani. Ama şu an bayram önünde hiçbir şekilde yapmayalım dedik. Ama haziranın ilk haftası gibi bizde belli şeyleri gözden geçirip zam yapmak durumundayız yani. “ diyerek sözlerini noktaladı. 

CAN YILMAZ'IN ÖZEL HABERİ 
  


 

Bakmadan Geçme