Bayram tatilinde 4 Bin 998 trafik kazası gerçekleşti

Bayram tatilinde gerçekleşen 4 Bin 998 trafik kazasında 66 kişi hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin geride kalan 8 gününde meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Bakan Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre, bayram tatilinin son gününde de kara yollarında yoğun bir trafik yaşandı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bayram tatili boyunca meydana gelen trafik kazalarının sayısını aktardı. Tatilin son gününde dahi 628 trafik kazası meydana geldiğini belirten Yerlikaya, bu dönemde polis ve jandarmanın denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü vurguladı. Toplamda 382 bin 467 araca denetim yapıldığı, 25 bin 215 araca hız ve radar işlemi uygulandığı ve 34 bin 407 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını bildirdi.

Bayram tatilindeki kazalara ilişkin genel verileri de paylaşan Yerlikaya, 4 bin 998 trafik kazasında 8 bin 352 kişinin yaralandığını ve maalesef 66 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sürücüler ve yolcular için önemli uyarılarda bulunarak, "Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Lütfen aklımızdan çıkarmayalım, hayatla yarışılmaz." ifadelerini kullandı.

AA

Bakmadan Geçme