• Haberler
  • Konya
  • Bayramda çalışan işçi: 'İşçi hakkı yok' 

Bayramda çalışan işçi: 'İşçi hakkı yok' 

Konya'da 1 Mayıs İşçiler Bayramında çalışan Mehmet Şerif Alp adlı işçi, fazla mesai yapmalarına rağmen, aldıkları maaşla geçinemediklerini açıkladı. Konya'daki inşaat sektöründe çalışan işçilerin durumuna değinen Alp, 'İşçi hakları diye bir hak yok' dedi. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bayramda çalışan işçi: 'İşçi hakkı yok' 

Dünya geneli bugün 1 Mayıs İşçiler Bayramı olarak kutlanıyor. Ülkeler genelinde olduğu gibi Türkiye’de birçok işçi günü çalışmadan geçirirken, bazı işçiler maalesef ki, çalışıyor.  

Konya’da 1 Mayıs gününde de çalışan Mehmet Şerif Alp adlı işçi, ağır şartlar altında çalışmasına rağmen, geçinmekte zorluk çektiğini belirtti.

Konya’da çalışma şartlarının diğer illere oranla kötü olduğuna dikkat çeken işçi Alp, “Konya’da inşaat işlerindeki denetimler çok az.

Fazla mesai olmasına rağmen, aldığımız ücret, diğer illere kıyasla az. Güvenlik bakımından da Konya’da eksiklik var. Eskiden daha iyiydi ancak şu an o da yok.

İşçi hakları diye bir hak yok. Patron kimse her şey onda bitiyor.” ifadelerinde bulundu. 

Bayramda çalışan işçi: 'İşçi hakkı yok' 

“KONYA’DA ŞARTLAR DİĞER İLLERE ORANLA KÖTÜ!”


Konya’da iş güvenliği konusunda da eksikliğin olduğunu vurgulayan İşçi, genel olarak şunlara değindi:  “Bizim gibi resmi olmayan işçiler için bir bayram yok. Konya’da inşaat sektöründe çalışanlar için haklar yetersiz. Şu an geçinemiyoruz, geçinmekte zorlanıyoruz. 


3 yıl durmadan çalışsam ve o parayı hiçbir yere harcamasam dahi bir ev alamıyorum. Burada kazandığımız para bize yetmiyor. 


Ki enflasyon belli, gelir giderler belli, ev kirası, servis ücreti, okul masrafları derken, ay sonunda cebimizde bir şey kalmıyor. Konya’da inşaat işlerindeki denetimler çok az. 


Eskiden daha iyiydi ancak şu an o da yok. İşçi hakları diye bir hak yok. Gerçekçi konuşmak lazım, işçi hakkı diye bir hak yok. 
Patron kimse her şey onda bitiyor. Bugün bir yerde paranı alamadığında kimse gelip de bir şey diyemiyor.” 


“HAYATIN İÇİNDEN AKIP GİDİYORUZ AMA HAYATI YAŞAMIYORUZ”


Hayatı ve insanları çekip belgeselleştirmek istediğini dille getiren Şerif Alp, hayatın içinden akıp gittiklerini ama hayatı yaşamadıklarını ifadelerine ekledi.

Bayramda çalışan işçi: 'İşçi hakkı yok' 
 Alp, “İmkânım olsa bir hayalim var o da yaşamı çekmek. Yaşamın içindekilerine tanıklık etmek istiyorum. İnsanları çekip, ölümsüzleştirmek istiyorum ama buna da imkân olmuyor.

Hayatın içinden akıp gidiyoruz ama hayatı yaşamıyoruz.” diye konuşarak sözlerini noktaladı. 
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme