Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları açıklandı! Sevk yeri ve askerlik tarihi nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü, bedelli askerlik sınıflandırma sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Duyuru sonrası vatandaşlar sevk tarihi ve askerlik yerlerini araştırmaya başladı. Peki sevk yerleri nasıl öğrenilir? Bedelli askerlik tarihleri ne zaman? Bedelli askerlik kaç gün? İşte detaylar... 

Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları açıklandı! Sevk yeri ve askerlik tarihi nasıl öğrenilir? İşte detaylar...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü, 2024 yılında bedelli askerlik için başvuruda bulunan vatandaşların sevk tarihi ve askerlik yeri bilgisinin olduğu bedelli askerlik sınıflandırma sonuçlarının açıklandığını duyurdu.  

MSB Askeralma Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada: "Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları açıklanmıştır. Sonuçları e-Devlet ve askerlik şubelerinden öğrenebilirsiniz" ifadelerine yer verildi.  

ASKERLİK YERLERİ DUYURUSU 

MSB Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; "Bedelli askerlik hizmeti kapsamında 2024 yılında silah altına alınacak yükümlülerin celp dönemleri ile birlik yerleri sınıflandırma kurulu huzurunda dışarıdan müdahaleye kapalı yazılım vasıtası ile belirlenmiştir. Sonuçları e-Devlet ve askerlik şubelerinden öğrenebilirsiniz.  

 Talep etmeniz halinde celp dönemi değişikliğinizi kontenjan durumuna göre e-Devlet "askerliğim" uygulamasından ve askerlik şubelerinden yapabilirsiniz.” ifadeleri yer aldı. 

25 Ocak 2024 tarihinden itibaren bedelli askerlik hizmetinden vazgeçen vatandaşlar, yeniden bedelli askerlik başvurusunda bulunamayacak.  

ASKER SINIFLANDIRMA SONUCU SORGULAMA 

Asker adayları, askerlik tarihlerini ve sevk bilgisini e-Devlet üzerinden sorgulayabilecek. Asker adayları e-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifresi ile erişim sağladıktan sonra bedelli askerlik sınıflandırma sonuçlarını sorgulayabilirler.  

BEDELLİ ASKERLİK SEVK TARİHLERİ 

Bedelli askerlik hizmetine tabi yükümlülerin sevk edilecekleri tarihler aşağıdadır; 

08 Şubat 2024 

07 Mart 2024 

18 Nisan 2024 

16 Mayıs 2024 

27 Haziran 2024 

25 Temmuz 2024 

22 Ağustos 2024 

19 Eylül 2024 

17 Ekim 2024 

14 Kasım 2024 

12 Aralık 2024 

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR? 

Ocak ayında memur maaşlarına yapılan zamlar ile birlikte bedelli askerlik ücretleri de netleşti. Yapılan zamların ardından 2024 yılında bedelli askerlik ücreti 122 bin 351 liradan 182 bin 608 lira olarak belirlendi.  

Bakmadan Geçme