• Haberler
  • Spor
  • beİN Sports Muhabiri açıkladı: Türk kulüpleri için Morutan anlaşmasını sürdürmek zor

beİN Sports Muhabiri açıkladı: Türk kulüpleri için Morutan anlaşmasını sürdürmek zor

beİN Sports Muhabiri Bedirhan Kanşiray, Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Olimpiu Moruţan'ın transferi hakkında İtalya basınına özel açıklamalarda bulundu.

beİN Sports Muhabiri açıkladı: Türk kulüpleri için Morutan anlaşmasını sürdürmek zor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYASPOR HABERLERİ: PianetaserieB’ye konuşan Kanşiray, Morutan’ın Türk kulüplerine transfer olma durumunu, “Türk kulüpleri için sürdürülmesi zor bir anlaşma. Seri B uygulanabilir hipotez” dedi.

İşte Kanşiray’ın PianetaserieB’ye verdiği röportaj ;
Bedhiran hoş geldin. Haftalar geçtikçe Moruțan Serie B'de giderek daha fazla talep görüyor ve taliplerin listesi güncellenmeye devam ediyor. İtalya'ya dönüş gerçekleşebilir mi?


"Bunu tespit etmek çok zor. Menajer, oyuncunun maaşının İtalya Serie B kulüplerinin ücretlerine göre oldukça yüksek olduğunu söyledi . Ancak aynı zamanda tam olarak ne olacağını bilmediğini söyledi. Sanırım bir parti oyununa tanık oluyoruz, onun açıklamaları , baskı yapan Palermo da dahil olmak üzere öğrenci kulüplerine hala açık kapı bırakıyor " dedi .

Türkiye'de kalmakla Azerbaycan'a gitmek arasında hangi seçenek somut olarak İtalya'ya dönmenin alternatifini temsil edebilir?


“Şu anda iki hipotezin de mümkün olmadığına inanıyorum . Menajerin Neftçi Bakü ile yoğun görüşmeleri oldu ancak operasyon Azerbaycan kulübünün kasasına pahalıya mal olacak . Başta Konyaspor ve Sivasspor olmak üzere birçok Türk kulübü yoğun ilgi gösterdi. Ancak gerçek şu ki, Galatasaray'ın satış için talebi en az dört ila beş milyon avro: çılgınlıklar veya büyük indirimler dışında, Türk kulüplerinin taşıması zor bir rakam . Şu anda imkansız görünüyor, ancak açıkçası sürprizler göz ardı edilemez.Üstelik talipler, kiralama formülünün ötesine geçmedi: Başkan Özbek'in kulübü sadece satın alma zorunluluğunun dahil edilmesini kabul edecek ”

Pisa'da Moruțan oyun süresi açısından süreklilik kazandı, ancak performans açısından değil. Şaşırtıcı ilk tur, azalan bir geri dönüşün gölgesinde kaldı. Kaprisli oyun kurucunun bir sonraki takımı hangi taktiksel özelliklere sahip olmalıdır?

“ Moruțan , potansiyelini tam olarak ifade etmek için belirli bir taktik sistemi tercih eden bir futbolcu . Muhtemelen hücum departmanının farklı rollerini yönetmede gelişmesi gerekecek . Son şampiyonluğu düşünürsek, iki forvet gerisinde oynayarak maksimum performansına 4-3-1-2 ile ulaştığı oldukça açık görünüyor . Sezonun ikinci yarısındaki büyük düşüşte dışarıya doğru yaptığı yerleşimin de etkisi oldu. Genel olarak, Pisa birkaç zor an yaşadı ve bu, oyuncunun performansına yansıdı . Moruțan'ın katkısı içinkarlıysa, bir sonraki dizilişin ideal bir teknik-taktik projeyi özelliklerine uygun hale getirmesi ve onu orta saha ile hücum arasında hareket etme özgürlüğü garanti olan bir hücum orta saha oyuncusu kılığında geliştirmesi gerekir "


Serie B ve Türk futbolu genellikle transfer piyasası açısından ilişkilidir. Yapılan müzakereler ve yakın geçmişteki kombinasyonlar göz önüne alındığında bu eksende yeni işler ortaya çıkabilir mi?

“Bana göre Türk futbolu genel olarak İtalyan Serie B'ye bir referans noktası olarak bakmalı . Ümitler şampiyonası, pek çok genç oyuncunun, özgüven eksikliği nedeniyle kendilerini kabul ettiremedikleri Serie A'nın aksine , tüm niteliklerini ifade etmelerine olanak tanır. En önemli örneklerden biri de Cremona bölgesinde patlayan ve artık Juventus'un vazgeçilmezi haline gelen Fagioli'dir . Aynı şey, Brunori , Ciervo , Nasti , Palumbo ve Partipilo gibi diğer yetenekli profiller için de geçerli - ister uzman ister yeni başlıyor olsunlar"

KONYASPOR HABERLERİ - KONYASPOR TRANSFER HABERLERİ

 

Bakmadan Geçme