Beninli Narcisse Nestor İslam'ı seçti

Konya Haber! Bein vatandaşı Narcisse Nestor Dohouin, Karatay İlçe Müftülüğünde düzenlenen ihtida merasiminde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Beninli Narcisse Nestor İslam'ı seçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Herhangi bir dine mensup olmayan Nestor Dohouin, iş insanı Mustafa Kılınçoğlu, arkadaşları ve Eski Hurdacılar Camii İmam Hatibi Mehmet Yılmaz’ın girişimleriyle İslam dinini araştırdı ve Müslüman olmaya karar verdi. Müslüman olmak istediğini dile getirerek müracaatta bulunan Nestor Dohouin için Karatay İlçe Müftülüğüne İhtida merasimi düzenlendi. Şube Müdürü Cahit Nazlı’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu tarafından kendisine İslam dininin temel prensipleri anlatıldı. Büsan Sanayi Camii İmam Hatibi Mustafa Küpçü de İmamoğlu’nun anlatmış olduğu dini bilgileri Nestor Dohouin’a Fransızca olarak tercüme ederek aktardı.

Karatay İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Şakir Eğri, Şube Müdürü Cahit Nazlı, iş insanı Mustafa Kılınçoğlu,  Eski Hurdacılar Camii İmam Hatibi Mehmet Yılmaz, Büsan Sanayi Camii İmam Hatibi Mustafa Küpçü ve Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Erdem Taşkıran’nın şahitliğinde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Nestor Dohouin, Bilal adını aldı. İhtida belgesini İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu’ndan teslim alan Bilal’e daha sonra Kur’an-ı Kerim ve İngilizce Meal ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli hediyeler takdim edildi. Merasim yapılan dua ile sona erdi.

Bakmadan Geçme