Benzine 1 Lira 62 Kuruş İndirim!

Brent Petrol fiyatındaki düşüş Türk sürücülerine rahat nefes aldırdı. Pompaya yansıyacak indirim oranı ise 1 lira 62 kuruş.

Akaryakıt piyasasını hareketlendiren gelişmelerle birlikte, motorin fiyatlarındaki düşüşün ardından şimdi de benzine müjdeli bir indirim haberi geldi.

 Brent petrolün varil fiyatının 80 doların altına düşmesi, pompa fiyatlarına olumlu yansımaya devam ediyor.

Geçtiğimiz gün motorin fiyatlarında yapılan 1 lira 30 kuruşluk indirimin ardından, bugün itibariyle benzine de 1 lira 62 kuruşluk bir indirim yapılacak. Bu, özellikle araç sahiplerini sevindiren bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Motorin fiyatlarındaki indirimle birlikte pompa fiyatlarından yüzler gülerken, benzine gelecek olan 1 lira 62 kuruşluk indirimle birlikte litre başına yapılan tasarruf da dikkat çekici bir noktada bulunuyor.

KONYA'DA BENZİN FİYATLARI

Önceki fiyatlarla kıyaslandığında, Konya’da benzinin litresi ortalama 34,00 liradan satılıyordu. Ancak, bu gece yarısından itibaren geçerli olacak olan indirimle birlikte bu fiyat, yaklaşık olarak 32,38 TL'ye gerileyecek. Bu durum, bir depo benzin alımında vatandaşların yaklaşık 97 lira 20 kuruş tasarruf etmelerine olanak tanıyacak.

Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesi konusunda yapılan açıklamalara göre, Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları Gümrüksüz Rafineri Fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatını belirliyor. Gümrüksüz rafineri fiyatının hesaplanmasında ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belirli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı oluşturuluyor.

Araç sahipleri, bu indirimle birlikte hem günlük hayatta hem de seyahatlerinde daha ekonomik bir şekilde yol almanın keyfini çıkaracak gibi görünüyor.

Bakmadan Geçme