Beyşehir'de balıkçılara destek!

Tarım ve Orman Bakanlığı iç sularda su avcılığı faaliyeti gösteren gemi ve kişilere 2024 yılında da destek vermeye devam edecek.

Konya'da bulunan Beyşehir Gölü'nde balıkçılık yapan kişiler 2024 yılında da su avcıları için verilen destekten yararlanabilecek. Konu ile ilgili Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada; Tarım ve Orman Bakanlığının küçük ölçekli balıkçılığın desteklenmesi için hazırlanan projede Beyşehir gibi iç sulada avcılık yapan küçük balıkçı gemi ve teknelerinin bu yardımdan yararlanacağı belirtildi. Denizlerde faaliyet gösteren 12 metreden küçük balıkçı gemilerinin ve iç sularda faaliyet gösteren balıkçı gemilerinin tamamı verilen destekten yararlanabilecek.

Açıklamada, gerekli şartları sağlayan gemilere boy uzunluğuna göre belirlenen miktarlarda gemi başına destekleme ödemesi yapılacağı vurgulanarak, “Boy uzunluğu 4,99 metreye kadar olan gemilere 3 bin 500 lira, 5-7,99 metre arası gemilere 4 bin 250 lira, 8-9-99 metre arası gemilere 5 bin 250 lira, 10-11,99 metre arası deniz balıkçı gemileri ile 10 metre ve daha büyük boylardaki tüm iç su balıkçı gemilerine ise 6 bin lira ödenecektir. Destekleme başvuruları 8 Ocak 2024 günü başlayacak ve destekleme müracaatlarının SUBİS’e kayıt edilmesi için son tarih 16 Şubat 2024 günü mesai bitimi olacaktır” denildi.

Bakmadan Geçme