Beyşehir Gölü'nde kış ortası kuş su sayımı tamamlandı

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olma özelliği taşıyan Beyşehir Gölü'nde kış ortası kuş sayımı sona erdi.

Beyşehir Gölü'nde kış ortası kuş su sayımı tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya’da, Beyşehir Gölü’nün yanı sıra Ilgın Çavuşcugöl, Kozanlı Gökgölü ve Ereğli Akgöl Sazlıkları’da kuş sayımları yapılan göller arasında yer almakta. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu ve SÜ Ali Akkanat Beyşehir Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan kalabalık bir heyet 14 Ocak’ta kış ortası su kuşu sayım çalışmalarına başladı. 

HER YIL OCAK AYINDA YAPILIYOR

Ülke genelinde, Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda yürütülen kış ortası su sayımları (KOSKS) her yıl Ocak ayında yapılıyor. 

KULLANILAN TEMEL YÖNTEMLERDEN BİRİSİ

Yapılan çalışmalar ile Türkiye çapında sulak alanlardaki su kuşu değişimleri mevsimsel olarak gözlem altına alınıp, önemli veriler elde ediliyor. Kış ortası su kuşu sayımları, su kuşu popülasyonlarının ve sulak alan ekosistemlerindeki farklılıkların gözlemlenebilmesi için kullanılan temel yollardan birisi olarak görülüyor. 

KUŞ TÜRLERİ İÇİN KORUMA ÖNCELİKLERİ OLUŞTURULUYOR

Bu çalışmalar kapsamında ortaya çıkan verilerle kuş türleri için koruma öncelikleri oluşturuluyor. Sayımlar sırasında alanlar hakkında toplanan veriler güncelleniyor. 

Beyşehir Gölü'nde kış ortası su sayımı tamamlandı
                                         

Yorumlar 1
misafir 18 Ocak 2023 15:36

sizin attığınız haber başlığına var ya su sayımı ne demek suyu iyi saydınız mı bari

Bakmadan Geçme