• Haberler
  • Konya
  • Beyşehir Gölü'nde su ürünleri yasaklarına rağmen kaçak balık avı operasyonu

Beyşehir Gölü'nde su ürünleri yasaklarına rağmen kaçak balık avı operasyonu

Beyşehir Gölü'nde su ürünleri avlanma yasağına rağmen balık avlamak amacıyla göl sularına serilen onlarca metre balıkçı ağı ele geçirildi.

Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü'nde uygulanan su ürünleri avlanma yasağına rağmen, balık avlamak amacıyla göl sularına serildiği değerlendirilen onlarca metre balıkçı ağı ele geçirildi. Gölde üreme mevsimi olması nedeniyle tatlı su ürünleri neslinin korunmasını hedefleyen avlanma yasağı, 15 Mart 2024 tarihinde başlamış ve 15 Haziran'a kadar devam etmekte. Bu süre zarfında balık neslinin korunmasını sağlamak amacıyla denetimler sıklaştırılmış, Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine jandarma unsurları da destek vermiştir. Denetimler, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver'in de katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Su ürünleri kontrol görevlileri tarafından göl kıyı şeridi ve tatlı sularda yürütülen denetimlerde, av yasağı dönemine rağmen göl içine serildiği belirlenen ağlar toplatılmıştır. Bu kapsamda, göl sularına serilen 5 bin metre ağ ele geçirilmiş ve diğer av malzemeleri ile birlikte el konulmuştur. Yasaklara uymayan kişilere cezai işlem uygulanmıştır.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Beyşehir Gölü'nün korunmasına ve kaçak avcılığa izin verilmeyeceği vurgulanmıştır. Açıklamada, "Gölümüzdeki balıkların sağlıklı bir üreme dönemi geçirmesi, nesillerinin korunması ve balık stoklarının azalmaması için, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaya devam edeceğiz. Beyşehir Gölü etrafındaki tüm karaya çıkış noktaları, sazlık alanlar, balık ve sülük avlak sahaları ekiplerimiz tarafından gözlem altında tutulmaktadır. 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında uygulanan av yasağı süresince denetimlerimiz haftanın 7 günü aralıksız olarak havadan, karadan ve teknelerimizle göl içerisinden yapılmaya devam edecektir" ifadelerine yer verilmiştir.

Bakmadan Geçme