Beyşehir Gölü'nden kanala akan balıklar kurtarıldı!

Beyşehir Gölü'nden kanala akan balıklar, görevlilerce toplanıp tekrar sulara salındı. Görevliler ve vatandaşlar 1,5 ton balığı kurtardı.

Beyşehir'de balık kurtarma operasyonu gerçekleşti! Beyşehir Gölü'nden, BSA kanalının temizliği sırasında kanala akan balıklar, görevliler ve vatandaşların ortak çalışmasıyla tekrar göl sularına kavuştu.

Temizlik çalışmaları sırasında regülatör kapaklarının açılmasıyla birlikte, gölden kanala büyük bir balık sürüsü akmaya başladı. Bunu gören görevliler ve vatandaşlar, adeta bir seferberlik başlatarak balıkları kurtarmak için harekete geçti.

Ağlarla ve kepçelerle toplanan balıklar, kasalara ve araçlara yüklenerek göl kıyısına taşındı. Burada tekrar tatlı sulara bırakılan balıklar, yaşamına yeniden kavuştu.

Toplanan balıkların yaklaşık 1,5 ton yağ balığından oluştuğu belirtildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Taşköprü BSA kanalının DSİ tarafından temizlik amacıyla kısa bir süre için açılmasıyla balık sızıntısı olmuştur. Müdürlüğümüzce, Beyşehir Belediyesi ve Su Ürünleri Kooperatifinden destek alınarak kanaldaki balıklar toplatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Görevlilerin ve vatandaşların özverili çalışmaları sayesinde, 1,5 ton balık yeniden yaşamına kavuştu.


 

AA

Bakmadan Geçme