Beyşehir'de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlamaları

Beyşehir'de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Beyşehir'de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlamaları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlamalarda, özel öğrenciler için hazırlanan işaret dili klibi izlenirken, geri dönüşüm defilesi,  ünlü taklitleri ve dans gösterileri beğeni topladı. Özel öğrencilerin sahnelediği asker gösterisi, org ve ritim çalışmalarının ardından düzenlenen etkinlik sona erdi.

Öte yandan, Kültür merkezinde sergilenen Kamil Akkanat Özel Eğitim ve Uygulama Okulu tarafından hazırlanan seramik çalışmalar da katılımcılar tarafından tam not aldı.

Kutlamalarda açılış konuşmasını yapan Kamil Akkanat Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Mehmet Örk, “Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmektedir. Onların yaşadıkları sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak için sadece 3 Aralık’ta değil, yılın her günü onların yanlarında olmak gerekir. Katılım gösteren tüm misafirlerimize teşekkür ederim.” dedi.

Yunus Emre’nin “Yaratanı severim, Yaradan’dan ötürü” sözüyle konuşmasına başlayan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır ise,“Bugün ayağımız tutuyor, elimiz tutuyor. Engelli değiliz gibi görüyor olabiliriz ama her birimiz yarın birer engelli hale gelebiliriz. Bunu böyle düşünerek engelli yavrularımızın ve vatandaşlarımızın farkında olup, onlara saygı, sevgi ve hoşgörülü olmalıyız. Ayrıca Beyşehir’e bu okulu kazandıran Kamil Akkanat’a huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bizleri Orta Asya’dan, Anadolu’ya getiren ecdadımızı, milli duygularımızı bize işleyen, millet ve devlet şuurunu hafızalarımıza kazıyan büyüklerimizi minnetle şükranla anmak istiyorum.

Dünyada engelli vatandaşlarımızın neler başardığının örneklerini sıralamakla bitiremeyiz. Bize düşen, bu yavrularımızın kabiliyetlerini gözlemleyip onlara sahip çıkmalıyız. Ben tekrar anne ve babaları olmak üzere, yavrularımızı eğitip öğreten bütün öğretmenleri gönülden kutluyorum. Bütün heyete saygımı sunuyor, hepinizi hürmetle selamlıyorum” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme