Bilgin: 'Emek düşmanlığına izin vermeyiz'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: 'Türkiye artık kalkış noktasında, uçak yukarıya doğru gidiyor. EYT'lilerin büyük kısmı, yaklaşık 950 bini işçiydi. Tekstil atölyesinin duvarına 'Asgari ücret vergi dışı bırakılsın' yazısı yazan birisiyim'

TÜRK-İŞ’e bağlı Türk Metal Sendikası’nın Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Sermayenin emek düşmanlığı yapmasına izin vermeyiz” dedi.

TÜRK-İŞ’e bağlı Türk Metal Sendikası’nın 17. Olağan Genel Kurulu, Ankara’da bir otelde gerçekleştirildi. Genel kurula Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol katıldı.

“Sermayenin emek düşmanlığı yapmasına izin vermeyiz”

Genel kurulda konuşan Bakan Bilgin, Türkiye’nin 2000’li yıllardan itibaren yapı değiştirdiğini belirterek, “Bütün bu dönemde karşılaştığımız her sorunu biz birlikte aşabiliriz. Burada da emeğimizi ve vatanımızı koruyacak, o temeller üzerinden yükseltecek bir anlayışa ihtiyacımız var. Kalkınmak için son 25 yılda gerçekleştirdiğimiz başarıların arkasında sermayenin çok önemli bir rolü var. Biz sermaye düşmanı değiliz ama biz sermayenin emek düşmanlığı yapmasına izin vermeyiz” diye konuştu.

6 Şubat tarihli yıkıcı depremlerin ardından büyük bir felaketle karşı karşıya kalındığını belirten Bilgin, deprem bölgesine STK ve sendikaların da yardım gönderdiğini belirtti. Bakan Bilgin, maden işçilerine deprem bölgesinde gösterdikleri üstün gayretleri için de ayrıca teşekkür etti.

Bakmadan Geçme