• Haberler
  • Konya
  • Bilime faydalı olmak için cenaze töreninden vazgeçti: Konyalı adam bedenini bilime adadı!

Bilime faydalı olmak için cenaze töreninden vazgeçti: Konyalı adam bedenini bilime adadı!

Konya'da yaşayan 70 yaşındaki Hüseyin Teke, bilime hizmet etmek amaçlı canlı kadavra bağışında bulundu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bilime faydalı olmak için cenaze töreninden vazgeçti: Konyalı adam bedenini bilime adadı!

Konyalı Hüseyin Teke, 2017 yılında hastaneye giderek Türkiye’de sayılı bağış türü arasında yer alan canlı kadavra bağışında bulundu. Bilime faydalı olmak için kadavra bağışında bulunma kararını verdiğini açıklayan Teke, hastaneye gittiğinde doktorların kararı şaşkınlıkla karşıladığını belirtti. İşte haberden detaylar… 


“DİRİMİZ HEP İŞE YARADI, ÖLÜMÜZ DE İŞE YARASIN”


1954 yılında Konya’nın Sarayönü ilçesinde dünyaya gelen Hüseyin Teke, hayatını iyiliğe adayarak geçirdi. Hüseyin Teke, 2017 senesinde aldığı bir kararla canlı kadavra bağışında bulunmak amacıyla hastaneye gitti. Hastanedeki hekimler, kararı öncesinde hayretle karşılarken, Teke’nin ciddi olduğunu anlayınca, bağışı kabul ettiler. Öldükten sonra bilime fayda sağlama adına bağışta bulunduğunu vurgulayan Hüseyin Teke, “2017 yılında canlı kadavra bağışında bulunmak için hastaneye gittim. Doktorlar, ilk başta kararı şaşkınlıkla karşılık verdi. Ama ciddi olduğumu fark edince, hemen yardımcı oldular. Amacım öldükten sonra bilime faydalı olmak. O yüzden canlı kadavra olarak bağışta bulundum. Küçüklüğümden beri hayatımı iyiliğe adadım. Amacım öldükten sonra da bedenimi iyiliğe adamak. Dirimiz hep işe yaradı, ölümüz de işe yarasın istedim.” diye konuştu. 

Bilime faydalı olmak için cenaze töreninden vazgeçti: Konyalı adam bedenini bilime adadı!

“BENDEN SONRA SAKIN AĞLAMAYIN”


Öldükten sonra cenaze töreni yapılmasını istemediğini belirten Hüseyin Teke, “Kararı çocuklarıma anlatınca ölümümden sonra cenaze töreni yapılmamasını istedim.  Çocuklarımın normal hayatlarına devam etmesini istedim. Onlara, ‘benden sonra sakın ağlamayın’ dedim. Kadavra bağışında bulunduğum andan bu yana kararım da hiçbir şey değişmedi. Allah’a şükür ölümden de korkmuyorum.” diyerek  sözlerini noktaladı. 


 

Özel Haber

Bakmadan Geçme