Bilinçsiz kullanım gözünüzden edebilir!

Kozmetik ürün kullanımında hassas davranılması gerektiğini aksi takdirde bilinçsiz kullanımın göz körlüğüne kadar gidebileceğini dile getiren Medicana Sağlık Grubu Göz Hastalıkları Bölümü'nden Op. Dr. Serdar Sürmeli,' Göz ve çevresi oldukça hassastır. Yanlış kozmetik kullanımı nedeniyle alerjiler ve enfeksiyonlar ortaya çıkabilir hatta gözünüzden dahi edebilir.' Dedi

Bilinçsiz kullanım gözünüzden edebilir!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaşam kalitesinin iyi olabilmesi için göz sağlığının da korunması gerektiğini ve bu yüzden göz sağlığını korumak için bazı konulara dikkat edilmesi  gerektiğini söyleyen Medicana Sağlık Grubu Göz Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Serdar Sürmeli,” Örneğin makyaj temizlerken yapılan bilinçsizlik gözümüzde tehlikeye neden olabilir. Bu nedenle kozmetik kullanırken çok dikkatli olmak gerekmektedir. Göz çevresi oldukça hassastır. Yanlış kozmetik kullanımı nedeniyle alerjiler ve enfeksiyonlar ortaya çıkabilir hatta gözümüzden de edebilir. Ayrıca kozmetik ürünler alerji yapmıyor gibi görünse de bu etki kişiden kişiye göre de değişebilir. Örneğin başkasında alerji yapmayan ürün, bir başkasında yapabilir. Bir ürün kullanımında batma, yanma, kaşıntı gibi semptomlar oluşuyorsa farklı ürünler farklı markalar denenebilir”  ifadelerine yer verdi.


GÖZ SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN ALINABİLECEK ÖNLEMLER 
Göz sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini ve bunun için birkaç önerilerde bulunan Op. Dr. Serdar Sürmeli şu şekilde devam etti: “Bir kişi kullandığı malzemeleri başka bir kişiyle paylaşmamalıdır. Bu gözde enfeksiyona neden olabilmektedir. Bazen kirpiklere yönelik uygulamalar yapılmaktadır. Bu uygulamalar da alerji riski taşıyabilmektedir. Göz ve çevresine bir ürün kullanılacaksa içeriğinde retinoit olmaması uygun olacaktır. Zira bu madde gözde kuruluğa yol açar. Göz kuruluğu da farklı sorunlara davetiye çıkarabilmektedir” şeklinde konuştu.


ALINAN MAKYAJ MALZEMELERİNE DİKKAT 
Göz çevresine kullanılan ürünlerin son kullanma tarihine bakılarak alınması gerektiğini ve alerjik reaksiyon oluşturmaması açısından önem taşıdığını ifade eden Op. Dr. Sürmeli,” Bir de göze kullanılacak far benzeri ürünleri fırçayla sürmek gerekiyorsa bu fırçaların da temizliğinden emin olmak gerekmektedir. Ayrıca alınan ürünlerin son kullanma tarihine bakılarak alınması gerektiğini ve alerjik reaksiyon oluşturmaması açısından önem taşımaktadır.
Makyaj yapmadan önce ellerin temiz olduğundan mutlaka emin olmak gerekir. Kontak lens kullanan kişiler için göz makyajı yapmadan önce kontakt lensleri takmış olması gerekir. Kontakt lens makyajdan sonra takılırsa makyaj malzemesi tozları lense yapışabilir ve bu da gözlere zarar verebilir” Dedi.
 

Bakmadan Geçme