Bill Gates neden tarım arazisi topladığını açıkladı

Komple teorileri ile isminden sık sık bahsedilen Bill Gates, neden tarım arazisi topladığını açıkladı. Dünya'nın en zengin isimleri listesinde yerini koruyan Gates, aynı zamanda Amerika'nın en büyük tarım arazisi sahibi olma statüsünü de koruyor.

Bill Gates neden tarım arazisi topladığını açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bill Gates’in, tarım arazileri toplaması komple teorilerinde isminin sık sık anılmasına neden oluyor. Gates’e göre ise, bu durum sadece bir yatırım politikası. 

Sosyal medya mecralarından biri olan Reddit uygulamasında düzenlenen etkinliğe katılan Gates’e bir kullanıcı şu soruyu yöneltti; “Neden bu kadar tarım arazisi satın alıyorsun?” 

Gates soruya şu şekilde cevap verdi:

”ABD’deki tarım arazilerinin dört binde birinden daha azına sahibim. Onları daha verimli hale getirmek ve daha fazla iş yaratmak için bu çiftliklere yatırım yaptım. İşin içinde büyük bir plan yok. Aslında tüm bu kararlar profesyonel bir yatırım ekibi tarafından verildi."

Gates “Tarım sektörü önemli. Üretken tohumlar sayesinde ormanların yok edilmesinin önüne geçebilir ve halihazırda karşı karşıya oldukları iklim sıkıntısı konusunda Afrika’ya yardım edebiliriz” dedi.
 

Bakmadan Geçme