Bir Konya Markası 'Şeb-i Arus'

Şeb-i Arus'un ismi ve logosu, Türk Patent ve Marka Kurumu Markalar Dairesi Başkanlığınca 556 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 33. maddesi uyarınca, 12.12.2017 tarihinde Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü adına tescillenmişti.

Bir Konya Markası 'Şeb-i Arus'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tescili yapılan markanın tüm kullanım hakkı Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ait olup, izinsiz ve uygun olmayan zaman ve yerlerde kullanılamayacak.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ‘Büyük Türk – İslâm Mutasavvıfı Hazreti Mevlânâ’nın 744. Uluslararası Vuslat Yıldönümü etkinlikleri 07-17 Aralık 2017 tarihleri arasında İlimizde gerçekleştirilmektedir. Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak, bu yıl 80’incisi (1937-2017) yapılan, Şeb-i Arûs Uluslararası Anma Törenlerinin Ülkemizin ve tüm insanlığın birliğine beraberliğine, kardeşliğine vesile olmasını temenni ederiz. Hayatını  “Hamdım, piştim, yandım” sözleri ile özetleyen Hazreti Mevlânâ Celâleddin-i Rûmi; 30 Eylül 1207’de bugün Afganistan sınırları içerisinde yer alan Belh Şehrinde dünyaya gelmiş, 17 Aralık 1273 Pazar günü Konya’da Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Vefat gününü en büyük sevgili olarak bildiği Allah’a kavuşma ânı olarak belirttiği için, o geceyi “Şeb-i Arûs” yani ‘düğün gecesi ‘olarak kabul etmiştir. UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde (2008) yer alan Mevlevî Sema Törenleri, Hazreti Mevlânâ’nın daha doğru anlaşılması ve anlatılması maksadıyla her yıl 07-17 Aralık tarihleri arasında “Hazreti Mevlânâ’nın Uluslararası Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri” (Şeb-i Arûs) kapsamında düzenlenmektedir. Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak, “Şeb-i Arûs”; Hz. Mevlânâ'nın Vuslat Yıldönümü programlarının Konya ile bütünleşmesinin bir adımı olarak, belirlenen logo ile birlikte, 05.12.2016 tarihli ve 2016/ 97833 sayılı “Şeb-i Arûs Hazreti Mevlânâ’nın Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri” ibareli marka başvurumuz, Türk Patent ve Marka Kurumu Markalar Dairesi Başkanlığınca 556 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 33. maddesi uyarınca, başvurumuzun yasal 3 aylık ilan süresi 12.12.2017 tarihinde tamamlanarak, Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü adına tescili gerçekleştirilmiştir.

 Tescili yapılan bu markamızın tüm kullanım hakkı Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ait olup, izinsiz ve uygun olmayan zaman ve yerlerde yapılacak kullanımlarda yasal haklarımızın geçerli olduğu hususu’ ifadelerine yer verildi AYNUR ÜNÜN

 

 

Bakmadan Geçme