Birçok kişi biliyor ama yanlış yapıyor. Buzlukta köz patlıcan nasıl saklanır? İşte 6 ay boyunca tazeliğini koruyacak o yöntem

Köz patlıcanı buzlukta saklamak işleri hem kolaylaştırıyor hem de lezzetinin kaybolmamasını sağlıyor. Peki iyi ama buzlukta köz patlıcan nasıl saklanır? İşte en az 6 boyunca tazeliğini koruyacak yöntem

Köz patlıcan, salata veya yemeklere eklenen ürünlerin başında gelir. İçerisine eklendiği yemeğin lezzetine lezzet katar. Ancak her zaman aynı tat ve tazelikte bulmak mümkün olmuyor. Bu sebeple buzlukta köz patlıcanı uygun koşullarda saklamalısınız. Sizin için köz patlıcan buzlukta ne şekilde muhafaza edileceğini derledik. İşte 5 yıldız otel aşçılarının bildiği tuzlama yöntemi.

6 AY BOYUNCA TAZELİĞİNİ KORUYACAK

Yemek.com'da paylaşılan bir içeriğe göre, Hem kararmasını önlemek hem de acısını önlemek için közlenmiş patlıcanlarınızı hafifçe tuzlayıp bıçak yardımıyla doğrayabilir ya da mezelik şekilde ezebilirsiniz. Ardından buzdolabı poşetlerine pay edebilirsiniz. Patlıcanlarınızı bu şekilde buzlukta en az 6 ay tazeliğini koruyacak şekilde saklayabilirsiniz.

Birçok kişi biliyor ama yanlış yapıyor. Buzlukta köz patlıcan nasıl saklanır? İşte 6 ay boyunca tazeliğini koruyacak o yöntem

BUZLUK KÖZ PATLICAN NASIL HAZIRLANIR?

Buzluk köz patlıcan hazırlamak, közlenmiş patlıcanın tadını saklamak ve daha sonra kullanmak için mükemmel bir yöntemdir. Buzlukta saklanan közlenmiş patlıcan, mezelerde, yemeklerde veya diğer tariflerde kullanmak üzere hazır olduğunda pratiklik sağlar.

Aşağıda buzluk için köz patlıcan nasıl hazırlandığına dair temel bir rehber bulunmaktadır:

Büyük ve etli patlıcanları seçin. Kabuklarında herhangi bir hasar veya çürük olmamalıdır. Patlıcanları közlemek için ocakta doğrudan alevin üzerinde ya da mangalda közleyebilirsiniz. Patlıcanları çevirerek tüm yüzeylerinin eşit bir şekilde közlenmesini sağlayın. Patlıcan kabuklarının tamamen siyahlaşması ve içerisinin yumuşaması gerekmektedir. Bu, yaklaşık 15-20 dakika sürebilir.

Közlenmiş patlıcanları bir kaba alın ve üzerini sıkıca bir kapakla ya da plastik filmle kapatın. Bu, patlıcanın buharda pişmesine ve kabuğunun kolayca soyulmasına yardımcı olacaktır. Patlıcanları bu şekilde 10-15 dakika bekletin. Ardından patlıcanların kabuklarını soyun. 

Kabuğunu soyduğunuz patlıcanları, kullanım boyutlarınıza göre parçalara ayırın. Streç film veya vakumlu poşetlere koyarak hava almayacak şekilde paketleyin. Eğer dilerseniz, küçük porsiyonlar halinde buzdolabı poşetlerine koyup, poşetin ağzını sıkıca kapatıp hava almayacak şekilde buzlukta saklayabilirsiniz.

Birçok kişi biliyor ama yanlış yapıyor. Buzlukta köz patlıcan nasıl saklanır? İşte 6 ay boyunca tazeliğini koruyacak o yöntem

Buzlukta 3-4 ay kadar tazeliğini koruyacaktır. Kullanmadan önce buzlukta çözdürmek yeterlidir. Buzluktan çıkarıp çözdürdüğünüz patlıcanları mezelerde, yemeklerde veya diğer tariflerde kullanabilirsiniz. Bu yöntemle, köz patlıcanı her an elinizin altında hazır bulundurabilir ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

KÖZ PATLICANLARI HIZLICA SOYMA TEKNİĞİ!

Patlıcanı ocak üzerinde doğrudan ateşin üstüne koyarak veya bir mangal üzerinde közleyin. Patlıcanın her tarafını eşit bir şekilde közlemek için ara sıra çevirin. Patlıcanın kabuğu siyahlaşmalı ve kabarcıklar yapmalıdır. Közleme işlemi tamamlandığında, patlıcanın içi yumuşak olmalıdır.

Közlenmiş patlıcanı bir kaseye ya da poşete koyun ve üzerini sıkıca kapatın. Bu, patlıcanın buharlaşmasına ve kabuğunun daha kolay soyulmasına yardımcı olacaktır. 10-15 dakika kadar bu şekilde bekletin. Patlıcanı buhardan aldıktan sonra, bir bıçak ya da kaşık yardımıyla kabuğunu kolayca soyabilirsiniz. Burada buzdolabı poşetine soyarak da içini kolayca çıkarabileceğinizi belirtmek isteriz.

Bakmadan Geçme