Bitcoin'de rekor yükseliş! Daha ne kadar sürecek?

Kripto para piyasasıyla ilgili güncel bir açıklama yapıldı. Kripto paralar önemli bir artış yaşadı. Kripto paralarda hareketlilik ivme kazanmaya başladı. Öncü kripto para birimi Bitcoin'de yükseliş oranı yaklaşık olarak %4 oldu. Diğer kripto para birimleri de Bitcoin'in yükselişine paralel olarak artış gösterdi. Kripto paralar, uzun bir durgunluk döneminden sonra ılımlı bir yükseliş hareketine geçti.

Bitcoin'de rekor yükseliş! Daha ne kadar sürecek?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bitcoin’le başlayan yükseliş hareketi diğer kripto para birimlerine de sıçradı. Bitcoin uzun zaman sonra 31 bin 500 doları gördü. BlackRock ve Fidelity’nin kripto yatırım fonu oluşturmak istemesi de fiyatları olumlu etkiledi.

BlackRock CEO Larry Fink, Bitcoin'i bir "uluslararası varlık" olarak nitelendirdi ve kripto paraya yatırım yapmayı daha ucuz ve kolay hale getirmek istediklerini söyledi. Fink'e göre, Bitcoin, "altını dijitalleştirmek" gibi bir alternatif ve uluslararası bir varlık haline gelebilir.

YÜZDE 2 PRİMLİ

Bitcoin fiyatları son olumlu gelişmeler ışığında yükselişe geçti. Bitcoin yüzde 2 civarında primle 31 bin 100 Dolar seviyesinden alıcı buluyor. Gün içinde en düşük 30 bin 200 dolar en yüksek de 31 bin 500 dolar seviyesini gördü.

ETHEREUM DA GÜÇLENME ÇABASINDA 

Bitcoin’e nazaran yükselişte düşük kalan ETHEREUM şu sıralar yüzde 1 oranında yükselişle 1929 dolardan işlem görüyor. Ethereum gün içinde en düşük 1894 dolar, en yüksek de 1958 doları gördü.

YÜZDE 90 YÜKSELDİ 

Bitcoin’den 2023 ATH’ı geldi. Kripto para piyasası pozitif ayrışmaya devam ediyor. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak son gelişmeleri değerlendirdi.

Zorlu geçen 2022 yılının ardından 2023 yılının ilk gününden bu yana güçlü bir yükseliş serisi yakalayan, sadece 1 ayda %50, 3 ayda %90’a varan bir yükseliş trendi oluşturan Bitcoin, haziran ayında 31.000$’ı aşarak 2023 yılının en yüksek rakamını test etmişti.

Daha sonra 30.000$ bölgesinde konsolide olan ve güçlü duruşunu devam ettiren lider kripto para birimi destekleyici olmayan dış koşullara ve sinyallere rağmen bugün öğle saatlerinde 31.500$’ı görerek 2023 yılı için yeni bir ATH daha gerçekleştirdi.

Böylece günlük değer kazancı %3,5’a ulaştı.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. 

Bakmadan Geçme