• Haberler
  • Dünya
  • Gazze'de gıda krizine değinen bir çocuk: 'Biz 5 aydır oruç tutuyoruz, oruç tutmak bizim için zor olmayacak'

Gazze'de gıda krizine değinen bir çocuk: 'Biz 5 aydır oruç tutuyoruz, oruç tutmak bizim için zor olmayacak'

Saldırılar ve ablukanın devam ettiği Gazze'de, 2,3 milyon Filistinlinin bombardıman ve kıtlıkla mücadele ederek Ramazan ayına girdiği belirtildi.

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana İsrail'in yoğun saldırıları altında yaşayan bir çocuk, dünyadaki diğer çocukların Ramazan ayını güzel süslemeler ve ışıklarla kutlarken, kendilerinin ise bombaların alevleriyle karşılaştığını ifade etti.

Saldırılar ve ablukanın devam ettiği Gazze'de, 2,3 milyon Filistinlinin bombardıman ve kıtlıkla mücadele ederek Ramazan ayına girdiği belirtildi.

Filistinlilerin açlıkla da mücadele ettiği bu zorlu dönemde, elektriğin ve suyun olmadığı Gazze'de sahur ve iftar vaktinde bir lokma yiyecek bulmanın bile oldukça zor olduğu vurgulandı.

Bir Filistinli çocuk, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de yaşadıkları zorlukları sosyal medyada paylaştığı mesajda anlattı.

Gazze'de yaşanan açlık ve gıda krizine de değinen çocuk, "Biz 5 aydır oruç tutuyoruz. Gazze'deki gıda sıkıntısı nedeniyle çok az yemek bulabiliyoruz, bu yüzden oruç tutmak bizim için zor olmayacak." ifadelerini kullandı.

Dünyadaki diğer Müslümanların rahatlıkla camilere gidip teravih namazını eda edeceğini ancak Gazze'deki saldırılar nedeniyle camilerin büyük kısmının yok edildiğini belirten çocuk, Gazze'deki Müslümanların bu haktan yoksun kaldığını dile getirdi.

 


 

AA

Bakmadan Geçme