• Haberler
  • Güncel
  • BM Çalışanlarına Yönelik İsrail Saldırısı: 142 Kişi Hayatını Kaybetti!

BM Çalışanlarına Yönelik İsrail Saldırısı: 142 Kişi Hayatını Kaybetti!

UNRWA, Gazze'deki İsrail saldırılarında yaşanan olayları duyurarak hayatını kaybeden BM çalışanı sayısının 142'ye çıktığını bildirdi.

BM Çalışanlarına Yönelik İsrail Saldırısı: 142 Kişi Hayatını Kaybetti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurum, bu kayıpların büyük bir kısmının çalışanların aileleri ile birlikte gerçekleştiğini vurgulayarak insanlık adına derin bir üzüntü yaşadığını ifade etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, yoğun İsrail saldırıları altında kalan Gazze'deki acı gerçeklere dair bilgileri paylaştı.

Gazze'de kaybedilen BM çalışanı sayısının 142'ye ulaştığı açıklamasında, bu insanların çoğunluğunun aileleriyle birlikte trajik bir şekilde yaşamlarını yitirdiği vurgulandı. Açıklamada Noel zamanlarında bile bu felaketin gölgesinde mutluluk dilemenin zor olduğu duygusal bir tonla ifade edildi.

7 Ekim'den Bu Yana Çatışma Sürüyor!

Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarına İsrail'in verdiği yanıtın ardından ortaya çıkan çatışmaların, 20 bin 424 Filistinli'nin hayatını kaybettiği ve 54 bin 36 kişinin yaralandığı bir felakete dönüştüğü belirtildi. İsrail ordusunun açıklamalarına göre 7 Ekim'den bu yana 486 askerin öldüğü bildirildi. Ayrıca 24 Kasım'da başlayan ve 81 İsrailli ile 240 Filistinli esirin serbest bırakılmasıyla sonuçlanan insani aranın ardından, İsrail'in binlerce Filistinliyi hapsederek tutmaya devam ettiği ifade edildi.

Batı Şeria ve Kudüs'teki çatışmalarda ise 303 Filistinlinin hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı. İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki sınır çatışmalarında ise 26 Lübnanlı sivil, 124 Hizbullah mensubu, 5 İsrailli sivil ve 7 İsrail askerinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Meydana gelen tüm bu çatışmalar, bölgedeki insanların günlük yaşamlarını alt üst etmeye devam ediyor.

Bakmadan Geçme