• Haberler
  • Keşfet
  • Böbrek taşından ağrısız acısız kurtaran besin Günde 2,5 litre içmelisiniz! Anında etki ediyor…

Böbrek taşından ağrısız acısız kurtaran besin Günde 2,5 litre içmelisiniz! Anında etki ediyor…

Böbrek taşı düşürmek için doğal yöntemler tercih ediliyor. Sadece sıvı tüketerek böbrek taşlarını düşürebilirsiniz.

Böbrek taşından ağrısız acısız kurtaran besin Günde 2,5 litre içmelisiniz! Anında etki ediyor…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Böbrek taşı sağlıksız yaşam ve zararlı yiyecek tüketimi nedeniyle oluşabiliyor. Hasta kişiler de bu durumdan kurtulmak için doğal yolları özellikle tercih ediyor. Aslında bol sıvı tüketerek böbrek taşını oluşmadan önlemek bile mümkün.

İnsanların yediği sağlıksız besinler böbrek taşı oluşumuna yol açar. Hatta aşırı tuz kullanımı da bunu tetikler.

YEDİĞİNİZ ANDA BÖBREKTE TAŞA DÖNÜŞÜYOR

Fazla tuz tüketimi bağırsaklardan kalsiyum emilimini artırır. Bu da böbreklere daha fazla miktarda kalsiyumun gelmesine neden olarak, taş oluşum riskinin artmasına neden olur. Ayrıca fazla sodyum tüketimi idrarda kalsiyum miktarının artmasına neden olarak böbrek taşı riskini arttırır, sodyum içeren gıdalardan uzak durulmalıdır.

Böbrek taşından ağrısız acısız kurtaran besin Günde 2,5 litre içmelisiniz! Anında etki ediyor…

Bu nedenle çok tuzlu gıdalar tüketmeyin. Günlük beslenmede; sebze, meyve ve ekmekte de tuz olduğunu unutmayın. Sebze yemeklerini ekstra tuz ilave etmeden yapın. Patates cipsi, hamburger, dondurulmuş hazır gıdalar, işlenmiş gıdalar, tuzlu atıştırmalıklar, tuzlu peynirler, hazır çorbalar, şarküteri ürünleri, tuzlu yemişler gibi yüksek sodyum içerikli konserve ve hazır gıdalardan uzak durulmalıdır.

BU SULARI EKSİK ETMEYİN! TAŞLAR DÖKÜLÜP GİDİYOR

Böbrek taşları konusunda önemli uyarılarda bulunan Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ali Murat Gökçe, bol sıvı tüketiminin taş düşürme ve oluşumu engelleme konusunda çok etkili olduğunu vurguladı. Günde 2.5 litre sıvı tüketilmesi gerektiğini söyleyen Gökçe, bunun belirli aralıklarla yapılması gerektiğini ve su haricinde limonata, portakal suyu, greyfurt gibi C vitamini deposu meyve sularının bol bol içilmesi gerektiğini vurguladı. Gökçe taze sıkılmış meyve sularının tercih edilmesi gerektiğinin altını çizerek konsantre meyve sularının taş riskini artırdığını dile getirdi.

Böbrek taşından ağrısız acısız kurtaran besin Günde 2,5 litre içmelisiniz! Anında etki ediyor…

Limon ve portakalın böbrek taşı ağrısına iyi geldiğini belirten Dr. Gökçe, elmanın lif içeriğinden dolayı böbreği süzme işlemini yapmasına yardımcı olduğunu probiyotik besin olan yoğurdun ise böbrekler için çok faydalı olduğunu söyledi. Öte yandan yüksek lif içeren bal kabağı da böbrek taşı tedavisini destekleyicidir ve taşların atılmasını kolaylaştırır.

BÖBREK TAŞI NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

Böbrek taşınının nasıl düşürüleceğine dair en sağlıklı bilgi ise memorial.com.tr’de yer alıyor. memorial.com.tr tarafından paylaşılan faydalı bir içerikte 5 mm’nin altındaki taşların sıvı tüketimiyle düşürülebileceğine vurgu yapıldı.5 mm'nin altındaki böbrek taşları bol su tüketimi, egzersizlerle kendiliğinden düşebilir. Doktor kontrolünde kullanılan üreter kanallarını genişletici ilaç tedavileri ile de böbrek taşı düşürülebilir. Ancak 5 mm üstündeki böbrek taşları ameliyat ile böbreklerden temizlenebilir.

EVDE ORGANİK PORTAKAL SUYUNUZU KENDİNİZ YAPIN

Evde doğal ve organik portakal suyu yapmak oldukça basit ve sağlıklı bir süreçtir. İşte adım adım bir tarif:

Malzemeler:

- Organik portakallar

- Su

Yapılış:

1. **Portakalları Seçin:** Organik ve taze portakallar seçmeye özen gösterin. Mümkünse yerel üreticilerden veya organik pazarlardan temin edin.

2. **Portakalları Yıkayın:** Portakalları dikkatlice yıkayın. Eğer organikse kabuklarını kullanacaksanız, kimyasal kalıntılardan arındırmak için sirke veya karbonatlı su ile durulama yapabilirsiniz.

3. **Portakalları Soyun (Opsiyonel):** Eğer kabuklu portakal suyu istemiyorsanız, portakalları soyabilirsiniz. Ancak, portakalın kabuğu sağlıklı ve lezzetli bir içecek elde etmenize yardımcı olabilir.

4. **Portakalları Sıkın:** Bir portakal sıkacağı veya el sıkacağı kullanarak portakalları sıkın. Sıktığınız suyu bir kaba veya süraheye alın.

5. **Su Ekleyin (Opsiyonel):** Portakal suyunu daha hafif ve içilebilir hale getirmek için su ekleyebilirsiniz. Su miktarını kendi tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.

6. **Karıştırın:** Portakal suyunu iyice karıştırın, böylece su ve portakal özleri homojen bir şekilde birleşir.

7. **Servis Edin:** Hazırladığınız portakal suyunu bardaklara veya şişelere dökün. İsterseniz buz ekleyebilir veya dilimlenmiş portakal ile süsleyebilirsiniz.

8. **Hemen Tüketin:** Mümkünse taze sıkılmış portakal suyunu hemen tüketin. Taze sıkılmış meyve suları besin değerini kaybedebilir, bu nedenle taze tüketmek en iyisidir.

Unutmayın ki bu tarifte kullanılan malzemelerin organik olması, sağlıklı ve doğal bir içecek elde etmeniz açısından önemlidir.

Kaynak: - sabah.com.tr, memorial.com.tr – egegundem.com.tr

Derleme: hakimiyet.com

Bakmadan Geçme