• Haberler
  • Ekonomi
  • Borcu olanlar dikkat! Net tarih verildi... Kaçıran çok üzülecek

Borcu olanlar dikkat! Net tarih verildi... Kaçıran çok üzülecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi borcu yapılandırması için başvurular için son günler yaklaşıyor. İşte süreçle ilgili tüm ayrıntılar...

Borcu olanlar dikkat! Net tarih verildi... Kaçıran çok üzülecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine ödenecek olan borçlar başta olmak üzere birçok kurumun alacağı borçları yapılandırdığını duyurdu.

Resmi Gazete'de yayımlanan "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" kapsamında yararlanmak için süre dolmaya başlıyor.

NET TARİH VERİLDİ

Son başvuru tarihi olarak önce 31 Mayıs belirlenmişti ve ilk taksit ödeme süresi 30 Haziran'da sona erecekti. Ancak Cumhurbaşkanı Kararı ile bu süreler bir ay uzatıldı.

Buna göre, başvuru süresi 3 Temmuz'da (30 Haziran'ın Kurban Bayramı tatiline denk gelmesi nedeniyle), ilk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz'da sona erecek.

KAÇIRAN PİŞMAN OLACAK

Başvuruların 3 Temmuz'a kadar yapılması gerektiği ve kanun gereği sürenin uzatılamayacağı yetkililer tarafından vurgulandı.

Yapılandırılan borçlar, peşin veya taksitler halinde ödenebilir.

Cumhurbaşkanı Kararı ile sadece taksitli ödeme seçeneğini tercih edenlerin temmuz ayında birinci ve ikinci taksitlerini birlikte ödemeleri gerekiyor.


 

Bakmadan Geçme