• Haberler
  • Ekonomi
  • Borcu olanlar dikkat! Son tarih verildi... Rekor başvuru geldi

Borcu olanlar dikkat! Son tarih verildi... Rekor başvuru geldi

Borç yapılandırması programı çerçevesinde vergi dairelerine 5,5 milyon mükellef başvurdu. Başvurular sonucunda toplamda 370,4 milyar lira borç yapılandırılması gerçekleştirildi ve 56,8 milyar lira tahsilat yapıldı.

Borcu olanlar dikkat! Son tarih verildi... Rekor başvuru geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerine 5,5 milyon mükellef başvuruda bulundu. Toplamda 370,4 milyar lira borç yapılandırıldı ve 56,8 milyar lira tahsilat gerçekleşti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre, vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine ödenecek borçlar başta olmak üzere birçok kurumun alacağının yapılandırıldığı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında başvuru süresi dün sona erdi.

Kanun kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerine 5 milyon 484 bin 289 mükellef başvuruda bulundu ve 7 milyon 946 bin 460 yapılandırma dosyası oluşturuldu.

Son başvuru süresine kadar 370 milyar 477 milyon 406 bin 725 liralık alacak yapılandırıldı. Bu kapsamda, 56 milyar 783 milyon 48 bin 648 lira tahsilat gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yapılandırmaya ilişkin kanundan yararlanmak için başvuru süresi 3 Temmuz'a, ilk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz'a uzatılmıştı.

Yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebilir.

İLK TAKSİT 31 TEMMUZ

Peşin ödemeler ve ilk taksit ödemeleri için son gün 31 Temmuz olarak belirlendi.

Taksitle ödeme seçeneğini tercih eden mükellefler, kanun hükümlerinden yararlanabilmek için ilk iki taksiti süresinde ödemek zorundadır.

İlk iki taksit süresinde ödeme yapıldıktan sonra, bir takvim yılı içinde üç taksitin zamanında ödenmemesi durumunda yapılandırma hakkı bozulmaz. Ancak ödenmeyen taksitler, geç ödeme zammıyla birlikte tercih edilen taksit süresini izleyen ayın sonuna kadar ödenmeli.

Kanun kapsamında taksitle yapılacak ödemelerde, önceki kanunlardan farklı olarak taksitlerin aylık dönemler halinde ödenmesi esası getirildi.

Cumhurbaşkanı Kararıyla sadece birinci taksitin ödeme süresi uzatıldığından, taksitle ödemeyi tercih edenlerin temmuz ayında birinci ve ikinci taksitlerini birlikte ödemeyi unutmamaları önemli.

Bakmadan Geçme