• Haberler
  • Asayiş
  • Böyle dolandırıcılık ne görüldü, ne de duyuldu: 5 milyon 200 bin TL zarar etti!

Böyle dolandırıcılık ne görüldü, ne de duyuldu: 5 milyon 200 bin TL zarar etti!

Eskişehir'de kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak 69 yaşındaki bir vatandaşı dolandıran 3 şüpheli, İstanbul'a kaçmaya çalışırken Kocaeli'de yakalandı. Yaklaşık 5 milyon 200 bin TL değerindeki altın ve döviz ise eksiksiz şekilde sahibine teslim edildi.

Olay, 9 Şubat’ta Odunpazarı ilçesi 71 Evler Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Kazım Kınık’ı cep telefonuyla arayan şahıslar, haklarında yürütülen bir soruşturma kapsamında birikimlerinin savcılık tarafından incelemeye alınacağını söyledi. Kendisini “Komiser Volkan” olarak tanıtan şüpheli, 155’ten aradığını ve savcıyla irtibatlı olduğunu öne sürerek Kınık’ı ikna etti.

Dolandırıcılar, Kınık’a ve eşine ait kimlik bilgileri ile aile fertlerinin isimlerini tek tek sayarak güven kazanmaya çalıştı. Ayrıca kimlik fotoğrafları üzerinde oynanmış görseller göndererek, sözde bir suç örgütü soruşturmasına dahil edildiklerini iddia etti. “Gizli polisiz, çocuğuna söyleme, kimseye duyurma” diyerek hem Kınık’ın hem de eşinin telefonlarını meşgul eden şüpheliler, iletişim kurmalarını engelledi.

Böyle dolandırıcılık ne görüldü, ne de duyuldu: 5 milyon 200 bin TL zarar etti!

Şüpheliler, Kınık’ın evine gelerek yaklaşık 5 milyon 200 bin TL değerinde 57 Cumhuriyet altını, 12 adet 30 gram bilezik ve 3 bin euroyu teslim aldı. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Kınık’ın ihbarı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan hızlı çalışma sonucunda olayı gerçekleştirdiği belirlenen S.B., H.E. ve A.B. isimli şüpheliler, İstanbul’a kaçmaya çalışırken Kocaeli’de yakalandı. Ele geçirilen ziynet eşyaları ve para, mağdur vatandaşa eksiksiz olarak teslim edildi.

Yaşadığı süreci anlatan Kazım Kınık, altın ve parasını kendi elleriyle teslim ettiğini belirterek, “Toplam 1 saat içinde polis geldi. Kameralardan görüntü alındı ve dolandırıcılar kısa sürede yakalandı. Altınlarım eksiksiz şekilde teslim edildi. Emniyet güçlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!