Bozkır'da düzenlenen konferansta 28 Şubat'ın toplumsal etkileri konuşuldu

Bozkır'da düzenlenen '28 Şubat'ın Toplumsal Etkileri' konulu konferansta, 28 Şubat'ın toplumsal etkileri konuşuldu.

Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksekokulu'nun ev sahipliğinde düzenlenen "28 Şubat'ın Toplumsal Etkileri" konferansı, Bozkır'da unutulmaz bir iz bıraktı. Konferansta konuşan Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllü Derneği (BİM-DER) Başkanı Mehmet Görür, 28 Şubat sürecinin karanlık perde arkasını ve bu sürecin toplumu nasıl etkilediğini anlattı.

Görür, 28 Şubat'ın taşlarının 1990'lı yılların başından itibaren döşenmeye başladığını vurguladı. 54. Hükümet'in hedef alındığını ve milletin iradesinin yok sayıldığını belirten Görür, "Demokrasilerde milletin oyuyla iktidara gelenler, yine milletin oyuyla iktidardan gitmelidir. Fakat 28 Şubat'ta milletin seçtiklerine tahammül gösterilmedi. Erbakan Hükümeti'ni indirmek için askeriye, medya ve iş dünyası bir araya geldi." dedi.

Gençlerin, medeniyetin yükünü omuzlarında taşıdığını hatırlatan Görür, "Bu nedenle üniversite gençliğine çok büyük görev düşmektedir. 28 Şubat gibi karanlık süreçlerin tekrar yaşanmaması için gençlerimiz bilinçli ve duyarlı olmalıdır." diye konuştu.

Konferansın sonunda Mehmet Görür'e katkılarından dolayı hediye takdim edildi.

 

Bozkır'da düzenlenen konferansta 28 Şubat'ın toplumsal etkileri konuşuldu

AA

Bakmadan Geçme