Bu cola boykot değil!

İsveç'te yaşayan Filistinli iki kardeş, ürettikleri 'Palestine Cola' adlı meşrubatı piyasaya sürerek gelirlerini Filistinlilere bağışlamayı hedefliyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, dünya genelinde birçok kişi ve kuruluş İsrail destekçisi firmalara yönelik boykot çağrıları yapıyor.

Bu çağrılara kulak veren İsveç'te yaşayan Filistinli kardeşler Mohamed Hassoun ve Ahmad Hassoun, İsrail'i destekleyen firmalara alternatif bir ürün sunmak amacıyla "Palestine Cola" projesini hayata geçirdi.

Projenin arkasındaki İsveç firması Safad Food AB'nin basın sorumlusu Mohamed Kiswani, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Palestine Drinks" adlı şirketin şubat ayında kurulduğunu belirtti.

"Palestine Drinks"

Kiswani, "Palestine Cola"nın, birliğin ve amacın sembolü olduğunu vurgulayarak, "Pazar, restoranlar, mağazalar ve insanlar büyük markalara alternatifler arıyordu. Biz de bunu bir hayır işine çevirerek adını Palestine Drinks koyalım ki insanlar ismi hatırlayarak markayla gurur duysunlar diye düşündük." dedi.

İlk etapta sadece İsveç pazarını hedeflediklerini ancak ürünün beklenmedik bir ilgi gördüğünü belirten Kiswani, şu anda İsveç, Danimarka ve Norveç'te satılan içeceklerin Avrupa, ABD, Avustralya, Japonya, Arap ülkeleri, Asya ve Latin Amerika'dan da talep gördüğünü aktardı.

Kiswani, gelecek 2-3 ay içinde ürünü İskandinavya dışında da satışa sunmayı hedeflediklerini ve bu doğrultuda yaklaşık 900 firma tarafından talep aldıklarını ifade etti.

Palestine Cola'nın, şekersiz, portakal ve limonata aromalı ve enerji içeceği çeşitleri de bulunuyor. Ürünün logosu olarak Filistin halkının sembolü olan zeytin ağacını seçtiklerini söyleyen Kiswani, "Düşüncemiz, dünyanın her yerine ulaşarak Filistin'in hatırlanmasını sağlamaktı." dedi.


 

AA

Bakmadan Geçme