Bu Kez Kaynak Sibirya'dan: Zombi Virüsü Salgını Başlıyor!

Domuz gribi virüsü, koronavirüs, yarasa virüsü derken bu da oldu. Sibirya'dan dalga dalga yayılan zombi virüsüne karşı uyarıda bulunuldu.

Bu Kez Kaynak Sibirya'dan: Zombi Virüsü Salgını Başlıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilim insanları yaptıkları araştırmalar sonucunda Sibirya'daki dev buzul kütleleri arasına hapsolmuş bazı mikropların yeni yeni ortaya çıktığına değindi. Ölümcül bir salgını yayabilme potansiyeli bulunan bu virüs, küresel olarak tüm dünyayı etkileyebilecek bir salgın tehdidi yayıyor.

Buzul Kütleleri Arasında Gizli “Zombi Virüsü” Nedir?

Fransa'dan yola çıkarak özel araştırma başlatan bilim insanları antik virüs adını verdikleri Sibirya'nın buzulları içerisinde gizli zombi virüsüne dikkat çekti. Konu ile ilgili kutupta yaşanan bu değişikliği yakından izleme kararı alan araştırmacılar salgının güneyden kuzeye doğru yayılma potansiyeline dikkat çekti.

Virüsün Yaşı Tespit Edildi!

Donmuş toprak altında hangi virüslerin yayıldığı bilinmezken insanlığı en çok tehdit edebilecek olan çok eski bir çocuk felcinin ortaya çıkması gibi bir risk bulunduğuna değinildi. Varsayımlar üzerinden hareket edilerek önlemler alınması gerektiği bildirildi. Geçtiğimiz yıl bu konuyla ilgili bir araştırma yapılmış ve Sibirya'da 7 farklı bölge biriken mikrobun hücreleri enfekte edebildiği tespit edilmişti. Üstelik bu virüsün yapılan araştırmalarda 48.500 yaşında olduğu da kayıtlara geçti.

 

Bakmadan Geçme