Bu sene çiftçilerin yüzü gülecek! Rekolte artışı...

Aksaray'ın Eskil ilçesinde arpa hasadı başladı ve bölgeye gelen bol yağışlar, tarım ürünlerinin verimini artırarak çiftçileri memnun etti.

Bu sene çiftçilerin yüzü gülecek! Rekolte artışı...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Ovası'nda bulunan ve tahıl deposu olarak bilinen Eskil ilçesinde, arpa hasadı çiftçiler arasında sevinç yarattı. İlkbahar döneminin diğer yıllara göre daha fazla yağışlı geçmesi, çiftçilerin yüzünü güldürdü. Geçmiş yıllarda kıraç tarlalarda dekar başına 300 kilogram ürün alabilen çiftçiler, bu yıl yağan yağmurlar sayesinde 600 kilograma kadar ürün elde edebiliyor.

Arpa üreticisi Halis Yol (54), 10 yıldır bu işle uğraştıklarını belirterek, "Bu yılki verim, yağış miktarının artmasıyla birlikte mahsullerin daha iyi olmasını sağladı ve çiftçiler olarak çok mutlu olduk. Uzun yıllardır böyle bir verime ulaşamamıştık, ancak şükürler olsun ki şu anda her tarlaya girdiğimizde tonaj sürekli yüksek çıkıyor. Geçtiğimiz yıl kuraklık nedeniyle 30 kilogram ürün alırken, bu yıl yaklaşık 600 kilogram alabiliyoruz. Sulak alanlarda ise bir tonun altına düşmüyoruz. Geçen sene 60 kilogram elde edebiliyorduk. Bu farklılık, aşırı yağışlardan kaynaklanmaktadır. Çiftçiler olarak çok mutluyuz" dedi.

Bakmadan Geçme