Burhanettin Sevencan: Karapınar enerji üssü oldu

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Burhanettin Sevencan, Karapınar'da yapımı tamamlanan ve üretime başlayan güneş enerjisi santralinin Türkiye'nin en büyüğü olduğunu söyleyerek, 'Karapınar GES, ülkemizin elektrik üretiminde güneş enerjisinin payını yüzde 20'ye çıkaracak. Karapınar GES, 2,5 milyon kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak' dedi.

Burhanettin Sevencan: Karapınar enerji üssü oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: 28. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Adayı Burhanettin Sevencan, seçim çalışmaları kapsamında Karapınar ilçesinde saha çalışmaları gerçekleştirdi. Karapınar'da AK Parti'ye yüksek bir teveccüh olduğunu söyleyen Burhanettin Sevencan, "AK Parti durmadan çalışmalarına devam eden bir parti. Herkes bunu iyi biliyor. Karapınar'da mahalle ziyaretlerimizi yaptık. Gayet güzel bir teveccüh var. Vatandaşımız 14 Mayıs'ta yapılacak seçimin ne kadar önemli olduğunu, nelere gebe olduğunu çok iyi biliyor. Bizlere bunları söylüyor. Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti'mize desteklerini ve teveccühlerini dile getirdiler. Bizler de çok memnun kaldık. AK Parti bir millet hareketidir. Bizler de milletimizle varız ve inşallah yola devam diyoruz" dedi.

'KARAPINAR GES TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ'
AK Parti Konya Milletvekili Adayı Burhanettin Sevencan Karapınar'da yapımı tamamlanan ve üretime başlayan güneş enerjisi santralinin Türkiye'nin en büyüğü olduğunu söyledi. Dev bir alana kurulan Karapınar GES'in elektrik ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayacağını dile getiren Sevencan, "Toplam kurulu gücü bin 300 megavat olan santralimiz 3,5 milyon adet güneş paneline sahip. 2 bin 600 futbol sahası büyüklüğünde bir alan üzerine kurulu Karapınar GES, ülkemizin elektrik üretiminde güneş enerjisinin payını yüzde 20'ye çıkaracak. Karapınar GES, 2,5 milyon kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak” diye konuştu.

'YEŞİL KALKINMA DEVRİMİNE CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK'
Burhanettin Sevencan, "Karapınar GES, Türkiye’nin yeşil kalkınma devrimine karbon emisyonunu azaltarak ciddi katkı sağlayacak. Tarımın ve sanayinin merkezi Konya yeşil dönüşümün ve yenilenebilir enerjinin de merkezi olacak. Yaparsa AK Parti yapar diyoruz. Karapınar'ımız başta olmak üzere tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

KONYA HABER - HAKİMİYET
 

Bakmadan Geçme