Büyük Bursa İl Milli Eğitim Müdürü oldu

Aslen Konyalı olan ve Konya'da da görev yapan Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirildi. Büyük, 6 Şubat'tan bu yana deprem bölgesinde barınma ve eğitim çalışmalarını koordine ediyordu.

Büyük Bursa İl Milli Eğitim Müdürü oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Aslen Konyalı olan ve Konya’da uzun yıllar Konya Milli eğitim kadrosunda idari kadrolarda görev yapan Seyit Ali Büyük daha sonra Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanmıştı. Ardından Konya İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve getirilen Seyit Ali Büyük 3 yıl Konya Milli eğitim müdürü olarak görev yaptı.  Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür'ün yerine göreve getirilen Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, 6 Şubat’ta yaşanan depremler sonrasında Hatay’da arama kurtarma ardından da barınma ve eğitim ile ilgili çalışmalara destek oluyordu. 

Bursa İl Millî Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Serkan Gür ise Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirildi.

Seyit Ali Büyük Kimdir? 
Konya’da dünyaya gelen Seyit Ali Büyük; İlk, orta, lise ve üniversite öğreniminden sonra 1986 yılında Trabzon, Çaykara Köknar Köyü Ortaokulunda öğretmenliğe başladı. 2001 yılına kadar Konya, Trabzon ve Erzincan’da öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. 2001-2005 yıllarında İsviçre Eğitim Ataşeliği nezdinde Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri öğretmenliği yaptı. İsviçre Zürich Eğitim Dairesi tarafından bir tercümesi yayımlandı. 2005-2014 yılları arasında Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 2014 - 2019 yılları arasında Çorum İl Milli Eğitim Müdürü, 25 Şubat 2019 - 29 Haziran 2022 tarihleri arasında Konya İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptı. 30 Haziran 2022 tarihinde Hatay İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladı. İngilizce, Almanca ve Arapça dillerini bilen Seyit Ali Büyük, evli ve 2 çocuk babasıdır.

KONYA HABER - HAKİMİYET

Bakmadan Geçme