Büyük İddia: Fatih Erbakan Konya Büyükşehir'i İstedi

Yeniden Refah Partisi'nin (YRP), Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin detayları ortaya çıktı. Konu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı üzerine yoğunlaştı. İddialara göre, YRP, AK Parti'den Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı talep etti.

Büyük İddia: Fatih Erbakan Konya Büyükşehir'i İstedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın bir araya geldiği görüşmede, yerel seçimlerde yapılacak işbirliği konuşuldu.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre; YRP'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı istediği iddia ediliyor. Konya'nın, Refah Partisi'nin kurucusu Necmettin Erbakan'la anıldığı ve YRP için önem taşıdığı belirtilerek, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'da AK Parti'yi desteklemenin karşılığında Konya'nın YRP'ye bırakılmasını talep ettiği iddia edildi.
 

Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir dönem adı cumhurbaşkanlığı kabinesi için de geçen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın “çalışmalarını beğendiği ve Konya’da tercihinin yeniden Altay’dan yana olduğu” öne sürülüyor.

YRP'nin bu talebi, seçim stratejilerini belirleme sürecindeki önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar 2
KONYALI 22 Aralık 2023 23:59

Aday iyi olursa Yrp alır inşallah

Kimyacı 14 Aralık 2023 15:21

Konya'daki esnafa ve halka sormak gerekir aynı başkan devam etsin mi diye ?

Bakmadan Geçme