Büyük taarruzun 100. yıldönümü

Başta Konya Valiliği olmak üzere Konya Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe ve ilçe belediye başkanlıkları, siyasi parti il ve ilçe teşkilatları, Üniversite rektörlükleri, sivil toplum kuruluşları,  oda ve dernek temsilcilerinin yanı sıra bazı özel şirketler yayınladıkları birer mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümünü kutladı.

Büyük taarruzun 100. yıldönümü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başta Konya Valiliği olmak üzere Konya Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe ve ilçe belediye başkanlıkları, siyasi parti il ve ilçe teşkilatları, Üniversite rektörlükleri, sivil toplum kuruluşları,  oda ve dernek temsilcilerinin yanı sıra bazı özel şirketler yayınladıkları birer mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümünü kutladı.

1922'de Dumlupınar'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un bugün 100. Yıldönümü. 1926 yılından bu yana ülkemizde resmi bayram olarak kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı çeşitli kutlama etkinlikleri düzenleniyor.

Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları da Yunan işgalinden kurtulmuştu. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Bakmadan Geçme