• Haberler
  • Spor
  • Büyükekşi, MHK başkanını değiştirme düşüncemiz yok

Büyükekşi, MHK başkanını değiştirme düşüncemiz yok

MHK üzerine açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, MHK başkanımızı yeni değiştirdik. Herhangi bir konuda farklı bir düşüncemiz yok

MHK üzerine açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi,, “Zaman zaman hep şu konu gündeme geliyor. Naklen yayın gelirlerini düşmesinden hem biz hem de bütün kulüplerimiz şikayet ediyoruz. Ama marka değeri koruma adına da maalesef hiç dikkatli davranmıyoruz. Bu tür söylemleri çok doğru bulmuyoruz. Artık bir de devre arası paylaşım yapma modası başladı. Bunlar Türk futboluna zarar veriyor. Biz her takımın önce kendi futbolcularıyla, kendi hocalarıyla, kendi taktikleriyle ilgilenmelerini istiyoruz. Mutlaka hakemler de hata yapabilir. MHK başkanımızı yeni değiştirdik. Herhangi bir konuda farklı bir düşüncemiz yok. Eğitimler devam ediyor. Ligin son 10 haftasına girdikçe şampiyonluk yarışı ve küme düşme konusunda ortalık her geçen gün büyük bir strese sebep veriyor. Lütfen bu şekilde bir yandan sosyal medyayla bir yandan da basınla hakemlerimizi baskı alına almayalım. Çünkü bunlar hiç kimsenin faydasına değil. Hakemlerimiz ne kadar stressiz olurlarsa, o kadar iyi maç yönetirler. O kadar iyi başarılar elde edilir. Hep birlikte birbirimize yardımcı olmamız gerekiyor. TFF de MHK da bu konuda her kulübe eşit mesafede. Her kulüple aynı şekilde görüşmeler yapıyor. Onların fikirlerini de alıyor. Kulüpler Birliği ile beraber çalışıyor. Amacımız Türk futbolunu özelikle ve özellikle hak ettiği yere getirebilmek. Bu hep birlikte olacak” ifadelerini kullandı.

Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi maçının hakeminin manuel olarak atanmasıyla ilgili ise, “Sadece derbi maçın hakemi manuel olarak atandı. Diğer hakemler yine algoritmayla atandı. MHK’nın bu konuda bir talebi oldu. Belçika’da da benzer uygulamalar oluyor. Bu sistemi Belçika’dan almıştık zaten. Bazen en zor maçı manuel olarak atayabiliyorlar. Biz de bu konuda MHK’ya izin verdik. Ve yapılan atamayı da şeffaflık gereği özellikle de açıkladık” diyerek sözlerini noktaladı.

Bakmadan Geçme