• Haberler
  • Ekonomi
  • Çalışan Emeklinin Cebine 12.500 TL Girecek! Aralık İkramiyesi Yattı mı?

Çalışan Emeklinin Cebine 12.500 TL Girecek! Aralık İkramiyesi Yattı mı?

17 milyonu aşkın emeklinin gözü kulağı bu haberdeydi. Çalışan emeklilere yönelik 5.000 TL ikramiye ödemesi torba yasa teklifi kapsamında görüşülmeye devam ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile çalışan emeklilerin hesabına yatırılacak 5.000 TL ikramiye ödeneği için geri sayım başladı. Geçtiğimiz ay 11 ve 14 Kasım tarihleri arasında çalışmayan emeklilere yatırılan 5.000 TL emekli ikramiyesi çalışmayan emekliye yatırıldı mı? İşte detaylar…

17 milyonu aşkın emeklinin gözü kulağı bu haberdeydi. Çalışan emeklilere yönelik 5.000 TL ikramiye ödemesi torba yasa teklifi kapsamında görüşülmeye devam ediliyor. Bakan Işıkhan konu ile ilgili düzenlemenin son durumu hakkında bilgi paylaşımında bulundu. 6 Aralık tarihinde gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası kamuoyuna duyurulan müjde ile 5.000 TL ikramiye ne zaman yatacak? sorusu merak ediliyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Süratle Yatıracağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan 5.000 TL ikramiye ödeneği ile ilgili verdiği müjdede şu ifadeleri kullandı: “Çalışan emeklilerimizde serzenişe sebep olan konuya el attık. Emeklilerimizin hesabına beşer bin TL'yi süratle yatıracağız.”

Aralıkta Müjde Geliyor mu?

Çalışmayan emekli için 5.000 TL ikramiye ödeneği 11 ve 14 Kasım tarihleri arasında hesaplara aktarıldı. Aynı işlemin 11 Aralık ve 14 Aralık tarihleri arasında da çalışan emeklilerin hesabına uygulanması bekleniyor. Cumhuriyetin 100.yılı dolayısıyla hesaplara aktarılan 3. ikramiye ödeneği ne zaman yatacak? sorusu fiili çalışmaların meclise taşınması ile yanıt buldu.

5 Bin TL 3.İkramiye Ödemesi Ne Zaman Yatacak?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edilen teklif meclis genel kurulunda oylandıktan sonra yasal hale gelecek. Ardından ödeme dönemi başlayacak. Konuyla ilgili Işıkhan “Şu an tarih yok. Emeklilerimize en kısa sürede ulaştıracağız” diyerek son durumu aktardı.

 

Bakmadan Geçme