• Haberler
  • Ekonomi
  • Çalışan Emekliye 5 Bin TL Yattı: Markete Koşan Şoka Uğradı! Tek Gecede Değişen Etiketler!

Çalışan Emekliye 5 Bin TL Yattı: Markete Koşan Şoka Uğradı! Tek Gecede Değişen Etiketler!

Çalışan emeklinin uzun süredir beklediği 5.000 TL ikramiye ödemesi bu sabah saatlerinde hesaba aktarıldı.

Cumhurbaşkanı tarafından müjdesi verilen ikramiye dün Resmi Gazetede yayınlanmıştı. SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı mensubu milyonların geri ödemesiz 5.000 TL ikramiyesi bu sabah saatlerinde hesaplara geçti.

Çalışan emeklinin cebini ferahlatması beklenen bu ikramiyenin asgari ücret açıklaması yapıldıktan sonra hesaba aktarılması piyasalarda etkisini de hissettirdi.

Müjde Sabah Saatlerinde Geldi!

Vedat Işıkhan açıklamayı yaptıktan sonra bu sabah saatlerinde hesaplara yatırılan ikramiyesine kavuşan emekliler marketlerde hüsrana uğradı. Bazı yerel ve zincir market raflarında demirbaş gıda ürünlerine yönelik etiket değişimi gözle görülür şekilde fark edildi.

5 Bin TL İkramiye Nasıl Alınır? Belge Vermek Gerekiyor mu?

Hemen her sektörde etkisini hissettiren zam dalgası geri ödemesiz ikramiye olarak hesaba yatırılan maaşa olan ek faydasını da hızla eritmiş oldu. 27 Aralık Çarşamba günü meclisten geçen ve resmi gazetede yayınlanan 5.000 TL emekli ikramiyesi 29 Aralık 2023 Cuma günü hesapları yatırıldı. Hesaplara otomatik olarak aktarılan 5.000 TL ikramiye herhangi bir belge ile başvuruya gerek duymadan her emeklinin, eşi vefat eden dul ve yetimlerin hesabına aktarıldı.

 

Bakmadan Geçme