• Haberler
  • Güncel
  • Çamaşır makinesinin kirli yerleri ortaya çıktı! Çamaşırlarınız bu yüzden temiz kokmuyor olabilir

Çamaşır makinesinin kirli yerleri ortaya çıktı! Çamaşırlarınız bu yüzden temiz kokmuyor olabilir

Çamaşır makinesinden yayılan kötü kokular, temizlik yıkanmayan çamaşırlar hepsi makinenizin pis olmasından kaynaklanabilir. İşte çamaşır makinesinin temiz sandığınız ama kirli olabileceği o bölgeler...

Çamaşır makinesi kıyafetlerimizi ve ürünlerimizi temizlerken, bir anda ölüm makinesine dönüşebilir. Çamaşır makinenizi düzenli olarak temizleyerek hayat kurtarırken, makinenizin daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.  

Çamaşır makineleri temizliği yapılmazsa mikrop yuvasına dönebilir. Uzun ömürlü bir çamaşır makinesi ve temiz kıyafetler istiyorsanız makinenizin temizliğine dikkat etmelisiniz. 

Çamaşır makinesi, sıcak ve nemli bir ortamda çalıştığı için zamanla küf birikmesine ortam oluşturabilir. Bu küfler makinenize ve kıyafetlerinize kötü kokular yayabilir. 

Çamaşır makinesinin kirli yerleri ortaya çıktı! Çamaşırlarınız bu yüzden temiz kokmuyor olabilir

Temiz çamaşır makinesi daha verimli çalışır. Temiz bir makine suyun daha verimli kullanabilir, uzun vadede su tasarrufu yapabilir. Temiz makine çamaşırların daha iyi yıkanmasını sağlar. 

Çamaşır makinesinin kirli şekilde çalışması suyun ve deterjanın çamaşırlarınızı etkili bir şekilde nüfuz etmesine engel olabilir. Bu da makinenin temizlik performansını düşürebilir. 

Çamaşır makinesinin düzenli temizlenmesi, makine içerisini, filtre ve borularının temiz tutar. Ayrıca makine içerisindeki tıkanıkları ve diğer sorunları önleyebilir. İşte çamaşır makinesinde temizliğine önem verilmesi gereken kritik noktalar. 

Deterjan haznesi; temiz gibi görünse de ilerleyen zamanlarda mikrop yuvasına dönüşebilir. Belirli dönemlerde deterjan haznesini çıkararak bol su ile temizlemek gerekir. 

Çamaşır makinesinin kirli yerleri ortaya çıktı! Çamaşırlarınız bu yüzden temiz kokmuyor olabilir

Makine filtresinin düzenli temizlenmesi, çamaşır makinesinin performansını arttırır. Daha uzun ömürlü olmasını sağlarken, çamaşırların daha temiz yıkanmasını sağlar. 

Çamaşır kazanı girişinde bulunan lastik arasındaki boşlukta çamaşırlardan gelmiş toz, kir veya kalıntılarla dolabilir. Hatta küf tutabilir. Bu bölgenin temizlenmesi çamaşırların temizliği için önemlidir. 

Çamaşır makinesinin en az 3 ayda bir temizlenmesi, boruları, ulaşılması zor bölgeleri ve deterjan kalıntılarını temizleyerek, makinenin ömrünü uzatmaya yarayabilir. Ayrıca su tasarrufu yapmanıza yardımcı olur. 

Bakmadan Geçme