ÇANAKKALE İSTANBUL AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU (26 EKİM SALI)? Yürekler ağza geldi! Marmara Denizi deprem mi oldu?

Çanakkale İstanbul az önce deprem mi oldu 26 Ekim Salı? Vatandaşları tedirgin eder sarsıntı gündem oldu. Çok sayıda kullanıcının yer aldığı Twitter'da Kandilli Rasathanesi ve AFAD açıklama yaptı. Detayları öğrenmek isteyenler ise AFAD Deprem ve Kandilli deprem haritasını araştırıyor. Marmara Denizi deprem mi oldu?

Çanakkale İstanbul az önce deprem mi oldu 26 Ekim Salı? Marmara Denizi deprem mi oldu? Peş peşe hissedilen depremler milyonlarca vatandaşı tedirgin etti. 20 milyona yakın insanın ikamet ettiği İstanbul’da Tekirdağ açıklarında yaşanan sarsıntı hissedildi. Tepkilerini sosyal medyada dile getirenler kısa süreli korku ve panik yaşadıklarını bildirdi. AFAD ile Kandilli Rasathanesi ise detaylı hızlı bir şekilde duyurdu.

ÇANAKKALAE İSTANBUL AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU (26 EKİM SALI)?

Kandilli Rasathanesi’nin resmi X (eski adıyla Twitter) hesabından yapılan açıklamada Çanakkale’nin Marmara Denizi açıklarında deprem meydana geldi. Karabiga açıklarında kayıtlara geçen depremin derinliği 5 kilometre olarak ölçülürken büyüklüğü ise 3.3 olarak kaydedildi. Vatandaşların kısa süreli yaşadığı panik sonrasında hayat normale döndü.

MARMARA DENİZİ DEPREM Mİ OLDU?

İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren AFAD ise Tekirdağ Şarköy açıklarında Marmara Denizi’nde deprem kaydedildiğini X’ten duyurdu. AFAD’a göre derinliği 10.72 kilometre olarak kayıtlara geçen depremin büyüklüğü ise 3,6 olarak ölçüldü. Yaşanan kısa süreli sarsıntılar vatandaşların tedirgin etse de herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığı bildirildi.

Bakmadan Geçme