'Çanakkale Zaferi, Aziz Milletin Dünyaya Karşı Şahlanış Ve Diriliş Destanıdır'

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

'Çanakkale Zaferi, Aziz Milletin Dünyaya Karşı Şahlanış Ve Diriliş Destanıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Tutal Çanakkale Deniz Zaferinin, Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanı olduğunu kaydetti.

Türk milletinin Çanakkale'de elde ettiği üstün başarısı ile tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajı verdiğini ifade eden Başkan Tutal "Çanakkale destanı, Bu Aziz Milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını, kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir şahlanış ve diriliş destanıdır. Bu mukaddes yurt topraklarının korunması ayrıca bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen bu mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz. Bu sorumlulukla da davranmalıyız.

Tarihimizde unutulmaz iz bırakan, 250 bini aşkın şehidimizin ve yüz binlerce gazimizin bizlere armağan ettiği bir destanın; Çanakkale zaferinin 109. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Çanakkale Zaferi, vatan topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan emperyalist, sömürücü vahşete vurulmuş bir tokattır. Bir yandan da bu destan; Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasına zemin hazırlayarak; çökmek üzere olan bir imparatorluğun küllerinden yeni bir devletin doğacağı müjdesini vermiştir." Ya İstiklal, Ya Ölüm" diyerek Çanakkale'yi geçilmez kılan binlerce şehidimizin bu kutsal topraklar için canlarını feda eden milletimizin, nasıl bir vatan sevgisi ve iman ile çarpıştıklarını iyi anlamamız gerekiyor. 

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun." dedi.

Bakmadan Geçme