• Haberler
  • Güncel
  • Canan Karatay her sabah kahvaltıda mutlaka yiyor! Bir avuç tüketildiğinde gün boyu uykunuz bile gelmiyor 

Canan Karatay her sabah kahvaltıda mutlaka yiyor! Bir avuç tüketildiğinde gün boyu uykunuz bile gelmiyor 

Kalp ve iç hastalıkları uzmanı Canan Karatay, kahvaltıdaki şaşmaz menüsünü açıkladı. Bir avuç tüketildiğinde vücutta ağrı sızı bile kalmıyor, gün boyu uykunuz dahi gelmiyor

Önerileriyle her zaman dikkatleri çekmeyi başaran Canan Karatay'ın bu sefer de kahvaltıda yediği ürünler gündeme geldi. Karatay, her sabah şaşmaz menüsünü tek tek açıkladı. Kalp ve iç hastalıkları uzmanı Karatay, muhakkak 8-10 adet zeytin yiyor. Ancak bu bilinmeyen bir şey değil. Karatay'ın kahvaltı sofrasında olmazsa olmaz bir ürünü daha var. Bakın etkileri nasılmış?

Yeniakit.com.tr'de paylaşılan içeriğe göre, Canan Karatay'ın sabah kahvaltısı menüsünde olmazsa olmaz ürünü 1 fincan ceviz içi veya fındık. 

CANAN KARATAY'IN KAHVALTI MENÜSÜ AÇIĞA ÇIKTI

Canan Karatay'ın zeytin ve zeytinyağı gibi ürünlere olan hassaslığı bilinir. Zaten her sabah kahvaltıda 8-10 adet zeytin yediği de biliniyor. Ancak zeytinin yanı sıra iç hastalıkları ve kalp uzmanı Canan Karatay, 1 fincan ceviz içi veya fındık yemeden güne başlamıyor. Hem ceviz içi hem de fındık, yiyen kişiye gün boyu enerji sağlıyor. Uyku bile yapmıyor. İşte Canan Karatay'ın kahvaltı menüsü: 

1 adet haşlanmış yumurta veya menemen veya 2 yumurtalı omlet

1-2 dilim beyaz peynir,

8-10 adet zeytin (üzerine zeytinyağı ve kekik)

1 fincan ceviz içi veya fındık

Canan Karatay her sabah kahvaltıda mutlaka yiyor! Bir avuç tüketildiğinde gün boyu uykunuz bile gelmiyor 

CEVİZ İÇİ DEYİP GEÇMEYİN

Ceviz, kabuklu yemişler arasında en çok övgüyü alan ve sağlığa pek çok faydası olan bir besindir. Cevizin içinde omega 3, E vitamini, lif, protein, demir, magnezyum, bakır, fosfor, B6 vitamini gibi değerli bileşenler bulunur. Bu bileşenler sayesinde cevizin faydaları şunlardır:

- *Bağışıklık sistemini güçlendirir*: Ceviz, vücuttaki iltihaplanmayı azaltır ve kardiyovasküler hastalıklar ile kansere karşı koruma sağlar.

- *Hafızayı güçlendirir*: Cevizdeki omega 3 ve omega 6 yağ asitleri, beyin sağlığını korur ve bilişsel işlevleri geliştirir .

- *Depresyona karşı koruyabilir*: Cevizdeki omega 3 yağ asitleri, ruh halini iyileştirir ve depresyon riskini azaltır.

- *Sperm kalitesini artırabilir*: Ceviz, erkeklerde sperm canlılığı ve hareketliliğini artırarak üreme sağlığına katkıda bulunur.

- *Kilo vermeye yardımcı olur*: Ceviz, içerdiği protein özleriyle vücudun yağ yakmasını hızlandırır ve metabolizmayı destekler.

- *Tiroit değerlerini düzenler*: Ceviz, tiroit hormonlarının dengelenmesine yardımcı olur ve tiroit problemlerinin önlenmesine katkıda bulunur.

- *Adet sancılarına iyi gelir*: Ceviz, adet dönemi düzensizliği ve sancısı olan kadınların bu dönemi daha rahat geçirmesine yardımcı olur.

- *Emziren anneler için faydalıdır*: Ceviz, hamilelik döneminde kilo alımını engeller ve emziren annelerde süt yoluyla bebeğe geçen vitaminleri artırır.

- *Uykuya faydalıdır*: Ceviz, sakinleştirici etkisiyle uyku kalitesini artırır ve uyku problemlerini azaltır.

- *Kan şekerini düzenler*: Ceviz, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur ve diyabet riskini azaltır.

Cevizin faydalarından yararlanmak için günde 7 adet ceviz tüketmek yeterlidir. Ancak cevizin yüksek kalorili bir besin olduğunu unutmamak gerekir. Ayrıca ceviz alırken taze olmasına, saklarken kuru ve serin bir yerde muhafaza etmeye ve tüketirken de kabuğunu soyduktan sonra yemeye dikkat etmek gerekir.

Kaynak: Yeniakit.com.tr Derleme: Hakimiyet.com**

Bakmadan Geçme