• Haberler
  • Sağlık
  • Canan Karatay'ın Sır Gibi Sakladığı Reçete: Uygulayanın Hayatı Değişiyor!

Canan Karatay'ın Sır Gibi Sakladığı Reçete: Uygulayanın Hayatı Değişiyor!

Tüm kış vücudu hastalıklara karşı koruyacak o özel liste uzman doktor Canan Karatay tarafından paylaşıldı.

Canan Karatay'ın Sır Gibi Sakladığı Reçete: Uygulayanın Hayatı Değişiyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenli tüketildiğinde vücudun kaybettiği tüm değerleri yerine getiren, kuvvetlendiren ve bağışıklığı güçlendiren o tavsiye, 80 yaşındaki Karatay'ın gençlik sırrında gizliydi. Karatay'ın dünyanın en sağlıklı besini olarak adlandırdığı lahana içinde bol miktarda C vitamini ve potasyum bulunuyor.

Düşük kalorisi nedeniyle zayıflama sürecini destekleyen lahana yüksek lif içeriyor. Düzenli tüketildiğinde cildin daha sağlıklı görünmesini sağlıyor. Yemeği yapılarak veya turşusu kurularak tüketilebilir.

Karatay’ın Gençlik Sırrı: İlikli Kemik Suyu

Lahana özellikle karaciğer yağlanması tedavisinde tavsiye ediliyor. Karatay'ın bir diğer önemli sırrı “ilikli kemik suyu” her sabah uyandığımda içiyorum, diyen Karatay, güne daha sağlıklı başlamak isteyenlere öneriyor.

Bir bardak kemik suyu içerisine yarım limon sıkılarak tüketildiğinde vücudun hastalıklara karşı daha dirençli hale gelmesi sağlanırken hormonlar düzene giriyor. Kas bağları güçleniyor.

Doğal Antibiyotik: Soğan ve Sarımsak

Bir diğer önemli gıda sarımsak ve soğan gibi antiseptik özelliği yüksek olan sebzelerdir. Sarımsak probiyotik açısından bağırsakların faydalı bakterilerini çoğaltma özelliğine sahiptir. Doğal antibiyotik etkisi ile de bilinir. Soğan kavurmadan tüketildiğinde vücudun kaybettiği mineral dengesini yerine getirir.

 

Bakmadan Geçme