Çarşı Pazarda Bayram hareketliliği

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Konya'nın Tarihi Buğday Pazarı'nda alışveriş hareketliliği yaşanıyor. 9 günlük bayram tatilinin başlaması ile birlikte vatandaşlar, Konya'nın farklı noktalarında yoğunluk oluşturdu.

Çarşı Pazarda Bayram hareketliliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

9 günlük bayram tatili başladı. Konya’da halk bayram alışverişini yapmak için yoğunluk oluşturdu.

Konya'da bayram alışverişi için alışveriş noktalarına akın eden vatandaşlar, Tarihi Bedesten Çarşısı'nda yoğunluk oluşturdu. Şeker, lokum ve giyişi satan esnafların yoğunluğu objektiflere yansıdı.

Çarşı Pazarda Bayram hareketliliği

Kurban Bayramı’na sayılı saatler kala vatandaşlar, bayram hazırlığını sürdürüyor. Kurban kesecek, bayram ziyareti yapacak ve misafir ağırlayacak vatandaşlar, bayram alışverişleri kentin birçok noktasında yoğunluk oluştu. Vatandaşların alışveriş için tercih ettiği tarihi Bedesten Çarşısı'da bayram öncesi en yoğun günlerini yaşıyor.

Bayram alışverişinde satışların yoğun geçtiğini ifade eden esnalar, "Beklenen gün geldi elhamdülillah Elhamdülillah işlerimizde bayram tatilinin başlaması ile birlikte oldukça yoğun geçiyor. Şeker, lokumun yanı sıra bu bayram bıçak alan bıçak bileten vatandaşlarımızın sayısı da fazla. Çok şükür işlerimiz bayram nedeniyle arttı, ilerleyen günlerde de biraz daha artar diye bekliyoruz. Vatandaşlarımızın da ilgisi yoğun onlara da teşekkür ederim. Elhamdülillah çok şükür diyelim inşallah daha iyi olur" şeklinde konuştular.

Çarşı Pazarda Bayram hareketliliği

Bayram öncesi alışverişe çıkan vatandaşlar ise, “fiyatlar gayet uygun. Ekonomik anlamda dünya genelinde bir kriz var. Ancak ülkemiz diğer ülkelere göre şanslı. Alım gücümüz yerinde. İnşallah güzel günleri hep birlikte göreceğiz. Kurban Bayramı tüm İslam alemine hayırlar getirsin. Rabbimiz vatanımızı ve milletimizi içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarsın.” İfadelerini kullandılar.
 

Bakmadan Geçme