Çelikkayalar, her zaman halkın yanında

Konya'da 30 yılı aşkın süredir hizmet veren ve son yatırımlarıyla 30 şubeye ulaşan Çelikkayalar Marketler Zinciri, hem ürün çeşitliliği hem de uygun fiyat politikasıyla şehre hizmet veriyor.

Çelikkayalar, her zaman halkın yanında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‘Bu şehrin markasıyız’ sloganıyla tüm yatırımlarını Konya’ya yaptıklarını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kaya, ’30 şubemiz ve 1600 çalışanımızla Konya’ya hizmet etmekten gurur duyuyoruz’ dedi.

Çelikkayalar AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kaya, Konya basını ile kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi. 30 yılı aşkın süredir hizmet verdikleri marketçilik sektöründe 30 şubeye ulaştıklarını dile getiren Ali Kaya,  “Şirketimiz 1991 yılında kuruldu. 30 tane marketle perakende sektöründe yer alıyoruz. 1600 çalışanımız var. Aynı zamanda 2 tane petrol istasyonumuz, enerji yatırımımız var ve gayrimenkul işinde bulunuyoruz. Ana işimiz perakende sektörüdür. Konya’da sektörümüzde çok sayıda firma geldi geçti. Bu konuda sektörden kopmama adına çok direndik. Uluslararası firmaların Türkiye’de pazar payını ciddi manada büyüttüğünü, 50 bin civarında şubeyle, ilçelere varıncaya kadar bu marketlerin yer aldığını görüyoruz. Ben aynı zamanda Türkiye Perakendeciler Fedarasyonu Başkan Vekili görevinde bulunuyorum. Bu konuyla ilgili şunu demek istiyorum. Çelikkayalar olarak bizim sloganımız, ‘Bu şehrin markasıyız’.  30 mağaza ve 1600 çalışanımız ve yönetim kurulumuzla burada zincir marketlere direnerek hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu bayrağı Konya halkıyla birlikte, şube sayımızı da çoğaltarak inşallah daha ileriye taşımaya gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

‘ŞEHRİMİZİN YERLİ MARKETLERE İHTİYACI VAR’

Rekabetin oluşması için yerli marketlere ihtiyaç olduğunu kaydeden Ali Kaya, “Bu şehrin, sadece Çelikkayalar’a değil, bütün yerli marketlere, yerli esnafa ihtiyacı var. Ulusal şirketler borsaya açık. Rekabet kurumunun buna izin vermesi, şubelerinin hızla çoğalması bir milli güvenlik sorundur. Örneğin yakın zaman önce yaşanan ayçiçek yağı krizi sosyal medyada hızla yayıldı. Bu zincir mağazalarda yağlar yokken, bizler satışımıza sürekli devam ettik. Türkiye’de yerel perakende yok olduğu zaman sorunlar yaşanacaktır. Bizler 15 bin kalem ürün satıyoruz. Zincir mağazalar ise 600 kalem ürün satıyor. Fabrikalar bize üretim yapıyor, bunda da rekabet ortamı oluşuyor. Zincir marketlerde ise fabrika bir ürün üretiyor fakat sadece o marketlere çalışıyor. Rekabet olmuyor. Bizlerin çoğalması, rekabet ortamını daha da çoğaltır ve vatandaşımızın yararına olur. Tekelleştiği zaman bu piyasayı kendileri belirlerler” dedi.

‘PERAKENDE SEKTÖRÜ DAHA GÜÇLÜ OLMALI’

Sayın Cumhurbaşkanımız 5 zincir marketle ilgili doğru hamle yaptı. Bizim gibi yerli marketlerin ayakta kalıp vatandaşımızın da sahip çıkması lazım. Yabancı şirketler borsadan bu şirketlerin hisselerini aldığı zaman Türkiye’de çıkan herhangi bir sorunda büyük sıkıntılar yaşanabilir. Gıda sorunu yaşamamak için perakende sektörünün daha güçlü olması lazım. Çelikkayalar olarak ‘Bu şehrin markasıyız’ adı altında 30 şubeyle devam ediyoruz. Bu sene de 4 şube yatırımı yaptık. En son da 1 hafta önce Adana-Antalya çevreyolunda Go Petrol içinde Çelikkayalar marketimizi açtık. Toplamda 1600 çalışanımız oldu. Ana işimiz perakende ve sektörde eskiyiz. Aile şirketiyiz. Ağabeyim Mesut Kaya, Muzaffer Kaya Kaya yeğenim ve oğlum Kerim Kaya ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hizmetlerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘KONYA’DA KAZANIYORUZ, BURAYA YATIRIM YAPIYORUZ’

Konya için çaba verdiklerini söyleyen Ali Kaya, “Bütün yatırımlarımız Konya için. Konya’da kazanıyoruz, bu şehre yatırım yapıyoruz. Zincir sayısı olarak yerel marketçilikte tek hale geldik. Büyük yerel marketlerin hepsi piyasadan çekildi ve bir biz kaldık. Burada durmak da çok zor. İşi yönetmek de zorlaştı. Konya’nın markasıyız. Biz de olmadığımız zaman bu pazar tamamen sektörde ulusal zincir marketlerin olduğu yabancı sermayeye kalmış olacak. Bu şirket Konya’ya mal olmuştur. 400 tane tedarikçi bize hizmet veriyor. Toplamda 14 bin kişi bizden yararlanıyor. İnşallah bizler de Çelikkayalar olarak bu bayrağı daha da ileriye taşıyarak şube sayımızı ilk etapta plakamız olan 42 şubeye çıkarmak istiyoruz” dedi.

‘İNDİRİMLERİMİZDEN HERKES FAYDALANSIN İSTİYORUZ’

Ali Kaya, “Rusya ile Ukrayna’nın savaşa girmesiyle birlikte ayçiçek yağı başta olmak üzere gıda üzerine ciddi sıkıntılar yaşandı. Gemilerin gelmemesi ayçiçek yağı ve buğdayda sorunlar oluştu. Bunlar bitmeyecek gibi görünüyor. Devamlı sorunlar yaşanabiliyor. Avrupa’daki  marketlerde bizlerdeki gibi çeşitler yok. Devletimiz destekliyor. Bizler de birçok üründe yaptığımız indirimleri halkımız faydalansın, herkes alabilsin diye yapıyoruz. O yüzden bazı ürünlere 2 adet ile sınırlıdır gibi kıstaslar getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇELİKKAYALAR RAMAZAN’A HAZIR

Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladıklarını kaydeden Ali Kaya, “Çelikkayalar olarak Ramazan ayına özel her yıl hazırlıklarımızı yapıyoruz. Çelikkayalar kartlarımız bulunuyor. Bu sene de satışa sunuldu. Bu kartlarımızı hayırseverlerimiz ve iş insanları alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Bu kartlar tüm 30 şubemizde de geçerlidir ve süresi yoktur. Bu kartlar ile istedikleri zaman alışveriş yapabilirler. Ayrıca Ramazan kolilerimiz bulunuyor. İsteğe göre belli ücretlerde satışa sunmuş olduğumuz kolilerimiz de yine ihtiyaç sahipleri için güzel bir imkan oluyor. Bunların yanı sıra Çelikkayalar olarak Ramazan ayı için bütün gıda ürünlerimizi aldık. Ramazan’da bunun lojistiği sıkıntılı olabiliyor. Bu sebeple tüm hazırlıklarımızı erkenden yapmış olduk. Fiyat noktasında da ürün çeşitliliğiyle de en güzel hizmeti Ramazan ayında da sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.

‘ONLİNE MAĞAZAMIZ GİDEREK BÜYÜYOR’

Web üzerinden de hizmet vermek adına kurdukları Çelikkayalar Online mağazalarının giderek büyüdüğünü dile getiren Ali Kaya, “Çelikkayalar Online mağazamızı pandemiden önce kurduk. Konya’da ulusal hem de yerel hiçbir marka online market hizmeti o dönemlerde vermiyordu. Buna yatırım yaptık. İlk olarak lansman toplantısını yaptık. Ciddi eleştiriler aldık. Yurt dışında bunu çok görmüştüm. Bu sebeple geleceğe dönük yatırım olarak düşündük. İlk zamanlarda günlük 15-20 müşteriye ulaşıyorduk. Ardından pandemi yaşandı. O süreçte okullar, restoranlar, marketler kapandı, online açık kaldı. İlk olarak 70-80 tane okul servisini kiraladık. Restoranlardan çalışan garsonları işe aldık. Yaklaşık 400 kişilik online için kadro kurduk. Sitemizi de geliştirdik. Pandemi sürecinde günlük 800 ila 1500 arasında eve hizmet verdik. Mevcut olarak  online merkezimizde 100’ün üzerinde çalışan arkadaşımız ve onlarca kendi aracımız bulunuyor . Mobil uygulamamız ve internet sitemizden yapılacak alışverişleri Konya’nın tüm bölgesine 1 saat içerisinde eksiksiz gönderiyoruz. Ramazan ayında da iftardan gece 12’ye kadar online hizmetimiz devam edecek. Konya’da online ticaretimizde de başarılı olduğumuza inanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme